I Plenković o globalizaciji i budućnosti EU

Autor: Poslovni dnevnik , 24. siječanj 2019. u 21:59
Hrvatski premijer Andrej Plenković/Ivo Čagalj/PIXSELL

Sastanku WEF-a u švicarskom Davosu jučer se pridružio i hrvatski premijer.

Na godišnjem sastanku Svjetskog gospodarskog foruma (WEF) o globalnim izazovima u švicarskom Davosu, uz 3000 političara i gospodarstvenika, predstavnika svjetskih organizacija i civilnog društva, sudjeluje i premijer Andrej Plenković.

U četvrtak je bio na panelu na temu Svijet u doba globalizacije 4.0 koju je moderirao predsjednik WEF-a Borge Brende, a potom i diskusiji o budućnosti Starog kontinenta na temu "Prijelomna točka ili prekretnica za Europu?".

Plenković bi trebao odraditi bilateralnih susreta s čelnicima svjetskih tvrtki, kao i sastanak s glavnim tajnikom Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) Angelom Gurriom te čelnicom CDU-a Annegret Kramp-Karrenbauer.

Danas će sudjelovati na panelu Stvaranje snažnog partnerstva za rast i mir na zapadnom Balkanu koji će se baviti regionalnom stabilnošću, trgovinom i konkurentnošću.

Službeni naziv WEF-a je Globalizacija 4.0, a dominiraju teme usporavanja rasta, populizma, političke napetosti, trgovinskih ratova te Brexita. Ove godine Davos propuštaju američki predsjednik Donald Trump, britanska premijerka Theresa May te francuski predsjednik Emmanuel Macron, kao i predsjednici Rusije i Kine. 

Komentirajte prvi

New Report

Close