Naš najpoznatiji nacionalni park muku muči s radnicima, neke objekte nisu ni otvorili, daleko je manje i gostiju

Autor: Poslovni.hr , 12. srpanj 2022. u 09:04
Foto; Pixabay

Iako su imali raspisana dva natječaja za sezonske radnike, još uvijek ih se nedovoljno prijavilo za mjesta kuhara, konobara i trgovaca.

Plitvička su jezera naš najposjećeniji nacionalni park, no ove je godine četrdeset posto manje gostiju nego rekordne 2019., pa je Uprava parka odlučila da neke objekte uopće neće otvoriti. Muku muče i s radnicima, najviše im nedostaje konobara, kuhara i prodavača. Najposjećenije 2019. na vrhuncu sezone Plitvicama je dnevno šetalo više od dvanaest tisuća ljudi, piše HRT.

“Nama je u interesu da se više ne događaju one pretjerane gužve, a financijski smo mi vrlo blizu onih rekordnih godina”, poručio je ravnatelj JU-a NP Plitvička jezera Tomislav Kovačević.

Uprava je ove godine zbog izostanka velikih grupa u predsezoni kao i aviogostiju odlučila da neće otvoriti neke objekte poput hotela Bellevue, te kampa i restorana Borje.

“To je prvenstveno naša procjena da objekti nisu potrebni za ovu sezonu međutim oni su spremni ako se pokaže potreba u osmom mjesecu mi njih za nekoliko dana otvorimo, dodao je Kovačević.

Iako su imali raspisana dva natječaja za sezonske radnike, još uvijek ih se nedovoljno prijavilo za mjesta kuhara, konobara i trgovaca.

Komentirajte prvi

New Report

Close