I nakon maratonskih pregovora nema dogovora

Autor: Poslovni.hr/HRT , 25. listopad 2012. u 09:34
PIX

Proizvođači mlijeka ne isključuju ni mogućnost blokade granica.

Na sastanku Savjeta za mlijeko u Ministarstvu poljoprivrede, koji je trajao više od deset sati, nije postignut konkretan dogovor pa proizvođači i dalje neće isporučivati mlijeko. Ne isključuju ni mogućnost blokade granica, o čemu će odlučiti na današnjem sastanku predstavnika svojih udruga.

Predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Davorin Blažić izjavio je da nije prihvaćeno ništa što su seljaci predlagali. "Zahtjev za otkupnu cijenu mlijeka od 4 kune i 5 lipa za litru spustili smo na 3 kune i 50 lipa, što nije prihvaćeno, prerađivači nude 2 kune i 43 lipe, što je seljacima neprihvatljivo", rekao je Blažić.

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina ističe da se radi o nezadovoljstvu dijela proizvođača mlijeka, vjeruje da će novi državni potezi pomoći mljekarskom sektoru i napominje kako neki situaciju iskorištavaju za promidžbu prije lokalnih izbora.

Problem zbog kojeg se farme zatvaraju nastao je u veljači. Tada su prerađivači smanjili otkupnu cijenu mlijeka s 2,65 kuna na, kako je rekao Laslo, sramotno nisku cijenu koja u većini slučajeva ne prelazi 2,09 kuna i zbog koje proizvođači mlijeka posluju s gubicima.

Komentirajte prvi

New Report

Close