I kod Mrsića bez dogovora, piloti i stjuardese idu u štrajk!

Autor: Agencija VLM , 13. svibanj 2013. u 14:03
Zoran Bilić; predsjednik Sindikata pilota CA. Photo: Davor Puklavec/PIXSELL

Zasad nije došlo do pomaka, no to ne znači da ga neće biti. Svjesni smo da štrajk nije ni u interesu kompanije ni u interesu nas radnika no to je krajnja mjera na koju smo prisiljeni, kazao je pilot Bilić.

Piloti, stujardese i zemljasko osoblje nisu se jutros u Ministarstvu rada uspjeli dogovoriti s Upravom Croatia Airlinesa pa nisu odustali od za sutra najavljenog štrajka.

– Naš je osnovni uvjet zadržavanje prava iz prošlog kolektivnog ugovora koji je vrijedio do 1. travnja – kazao je predsjednik Hrvatskog sindikata prometnih pilota Zoran Bilić. On je ostavio mogućnost da tijekom dana se nastave pregovori s Upravom i da se štrajk otkaže, ako se udovolji uvjetima sindikata. – Zasad nije došlo do pomaka, no to ne znači da ga neće biti. Svjesni smo da štrajk nije ni u interesu kompanije ni u interesu nas radnika no to je krajnja mjera na koju smo prisiljeni kako bi ostvarili naše zahtjeve – kazao je Bilić.

Komentari (2)
Pogledajte sve

Kako Ryanair za 20eur stigne 10min prije vremena i sve stima, svaki put kad sam bio? A ova kompanija gdje su karte 500eur, sve u rasulu!

mrsić je već odavno trebao letjeti umjesto pilota, milanović kopilot, vesna da im bude stjuardesa, a sa kontrolnog tornja da ih navodi i dočeka, te omogući bezbrižno slijetanje rade kristalna bista

New Report

Close