I Hrvatima putovanja sada važnija nego prije pandemije

Autor: Ana Blašković , 08. travanj 2021. u 12:53
Dvije trećine putnika nada se putovanjima u 2021./GRGO JELAVIĆ/PIXSELL

Dvije trećine putnika nada se putovanjima u 2021., a isto toliko ih ima još veću želju otputovati nego prije baš zbog lanjskih restrikcija.

Intenziviranjem cijepljenja ljudi diljem svijeta željni su putovanja, a gotovo dvije trećine ispitanih u anketi Booking.coma utvrdilo je da su im putovanja sada važnija nego prije pandemije.

Digitalna platforma provela je u siječnju istraživanje na 28.000 putnika iz 28 zemalja, uključujući 1001 ispitanika iz Hrvatske koje je pokazalo da putnici nakon mjeseci ograničenja kretanja “vide svjetlo na kraju tunela” zbog cjepiva.

Dvije trećine putnika nada se putovanjima u 2021., a isto toliko ih ima još veću želju otputovati nego prije baš zbog lanjskih restrikcija. Više od polovine putnika, 59 posto, izjasnilo se da neče putovati u inozemstvo dok se ne cijepi, a 55 posto reklo da će putovati samo u zemlje koje su uvele programe cijepljenja.

Za turističke radnike bitna informacija svakako je da čak 41 posto ispitanih još uvijek je suzdržano pa i skeptično oko toga hoće li cjepivo doista doprinijeti sigurnijim putovanjima.

Šest od 10 putnika vjeruje da će moći otputovati negdje na plažu do ljeta ove godine, tek 6 posto namjerava rezervirati aktivni odmor, odnosno tek 5 posto odabralo bi kao odmor u gradu.

Na putovanje s maskom na licu pristalo bi 73 posto ispitanih, a velika većina, 64 posto, podržala bi zabranu putovanja osobama bez maske, ističe Booking.com.

Komentirajte prvi

New Report

Close