I general Ante Gotovina ima prijedlog za ime Pelješkog mosta, pojasnio je i zašto

Autor: Poslovni.hr , 02. kolovoz 2021. u 09:55
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

General Ante Gotovina sudjelovao je u subotu u misnom slavlju za Domovinu i hrvatske branitelje u župnoj crkvi Uzašašća Gospodinova u Pakoštanima te u blagoslovu velike hrvatske zastave koja je svečano postavljena na novouređeni domovinski spomen – jarbol na Trgu kralja Tomislava u Pakoštanima.

Nakon svečanosti su ga pitali što bi poručio hrvatskom narodu u danima ponosa i slave uz obilježavanje Oluje, general Gotovina je poručio:

“Kao što vidite, tradicija je nešto što moramo čuvati. Sigurnost i sloboda su potreba svakog dana, za one koji se brinu o tome. To su naš Sustav nacionalne sigurnosti i naše Hrvatske oružane snage. A ovo ostalo – trebamo raditi i raditi! Puno strateških projekata, puno strateških ciljeva postigli smo od kraja Domovinskog rata. Ostvarili smo puno strateških projekata. Jedan od tih je sada i spajanje krajnjeg juga Hrvatske s ostalom Hrvatskom preko Pelješca, taj famozni most. I kako na jednoj zastavi grada Dubrovnika piše – Libertas! Lijepo bi bilo da taj most zovu Libertas. Jer on i je sloboda!”, rekao je Gotovina za IKA-u.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Libertas? Da je napravljen odmah nakon Domovinskog rata, i malo bi smisla. Ovako… baš i ne. Tim prije jer je izgrađen europskim novcem, kineskim trudom i znanjem. Ionako ćemo ga zvati kao što ga zovemo od davnog početka planiranja pa do sada. Pelješki most. Kakvo god drugo ime da mu daju, badava.

New Report

Close