I Belje ispituje interes dioničara za dokapitalizaciju

Autor: Poslovni.hr/Hina , 03. rujan 2014. u 17:07
Photo: Marko Mrkonjic/PIXSELL

Tvrtka Belje objavila je poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke.

Tvrtka Belje, iz sastava koncerna Agrokor, objavila je danas poziv postojećim dioničarima za iskazivanje interesa u povećanju temeljnog kapitala tvrtke, koji se neće provesti ako ukupni interes bude manji od 500 milijuna kuna.

Istovjetan je poziv svojim dioničarima danas objavila još jedna tvrtka iz sastava koncerna Agrokor, vukovarski Vupik, koji dokapitalizaciju uvjetuje interesom dioničara ne manjim od 200 milijuna kuna.

Kako navode iz Belja, svrha poziva je ispitivanje zainteresiranosti postojećih dioničara za sudjelovanje u dokapitalizaciji, kao i njihova ozbiljnost, s ciljem potencijalnog organiziranja izdanja novih dionica.

Pritom naglašavaju da će se cjelokupni postupak pripreme dokapitalizacije, kao i njezin opseg, utvrđivati isključivo temeljem interesa koji su iskazali postojeći dioničari.

Pripremi dokapitalizacije, stoji u pozivu, neće se pristupiti ukoliko će ukupni iskazani interes od strane svih dioničara biti manji od 500 milijuna kuna ili ako ponuđena cijena po dionici bude manja od 40 kuna. Jučerašnja je, pak, zaključna cijena dionica Belja na Zagrebačkoj burzi iznosila 44,56 kuna.

Po podacima Središnjeg klirinško depozitarnog društva (SKDD), najveći pojedinačni dioničar Belja, s vlasničkim udjelom od 67,55 posto, Agrokor, a slijedi država, koja kroz Centar za restrukturiranje i prodaju (CERP) drži 2,51 posto dionica Belja.

Komentirajte prvi

New Report

Close