HZZ će zahtjeve za potpore primati od ponedjeljka

Autor: Suzana Varošanec , 04. studeni 2021. u 15:55
Foto: TOMISLAV MILETIĆ/PIXSELL

Potpuni iznos potpore, podsjetimo, mogu ostvariti poslodavci čijih 70 i više posto radnika ima COVID potvrde.

Zahtjevi za potpore u sklopu Programa zadržavanja radnika u djelatnostima smanjene gospodarske aktivnosti za listopad će se zaprimati od 8. do 25. studenoga, a za studeni od 29. studenog do 22. prosinca, odluka je s jučerašnje sjednice Upravnog vijeća Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (HZZ).

Potpora će se, kako navode, odobravati za radnike zaposlene najkasnije do kraja listopada, odnosno studenoga, ako su poslodavci registrirali djelatnost i izvršili prijavu u sustav osiguranika Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje (HZMO) do 28. veljače ove godine.

Potpuni iznos potpore, podsjetimo, mogu ostvariti poslodavci čijih 70 i više posto radnika ima COVID potvrde.

Potpore se tiču još niza pandemijom ugroženih sektora, od administrativnih i pomoćnih uslužnih djelatnosti, što uključuje samo djelatnosti iznajmljivanja i davanja u zakup i putničke agencije, organizatore putovanja i ostale rezervacijske usluge, zatim sektor zabave i rekreacije, organizatore kulturnih, poslovnih i sportskih događanja, sajmova i vjenčanja, kao i prevoditeljske djelatnosti i usluge tumača, prijevoza i skladištenja te djelatnosti pripreme i usluživanja pića – isključivo noćni klubovi i disko klubovi.

Komentirajte prvi

New Report

Close