HZMO uveo nove, vrlo korisne usluge

Autor: Poslovni.hr , 07. siječanj 2021. u 11:01
Foto: Grgo Jelavić/PIXSELL

Više informacija dostupno je na stranicama HZMO-a.

Hrvatski zavod za mirovinsko osiguranje proteklih dana uveo je jednu novu e-uslugu za poslodavce i nove e-zahtjeve za korisnike.

U utorak je omogućio novu e-uslugu namijenjenu prijavi ili promjenama podataka o stažu osiguranja i osnovici. Riječ je o obrascu eMPP-1 koji se koristi kod prikupljanja nedostajućih podataka potrebnih kod ostvarivanja prava na mirovinu. Ta e-usluga namijenjena je poslodavcima i predstavlja proširenje postojeće usluge elektroničkog poslovanja HZMO-a za uspostavljanje e-prijava Lana, kojom se uspostavljaju e-prijave o početku, promjeni i prestanku poslovanja obveznika kao i e-prijave o početku, promjeni i prestanku osiguranja osiguranika. Više informacija dostupno je na stranicama HZMO-a.

30. prosinca prošle godine HZMO omogućio je i podnošenje pet e-Zahtjeva za ostvarivanje prava iz mirovinskog osiguranja. Konkretno, radi se o Zahtjevima za starosnu/prijevremenu starosnu mirovinu, za invalidsku mirovinu, za privremenu invalidsku mirovinu, za obiteljsku mirovinu iza osiguranika i za obiteljsku mirovinu iza korisnika. Potencijalni korisnici e-Zahtjevima mogu pristupiti koristeći se vjerodajnicama sigurnosne razine 3, kao što je m/Token ili pristupnim podatcima internetskog bankarstva, uključenih u sustav e-Građani. Više informacija dostupno je na stranicama HZMO-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close