HŽ s 15.000 kuna nagradio voditelja izgradnje pruge za koju radovi stoje već 2 godine

Autor: Poslovni.hr , 27. svibanj 2022. u 13:49
Foto: Pixabay

U HŽ Infrastrukturi kaže da oni nisu mogli utjecati na kašnjenje radova

Unatoč tome što izgradnja i rekonstrukcija pruge Dugo Selo – Križevci još nije gotova, a radovi se ne izvode već više od dvije godine, Uprava HŽ Infrastrukture nagradila je voditelja tog projekta Tihomira Lažetu s 15 tisuća kuna ‘zbog iznimnog doprinosa u realizaciji Projekta’. Tako piše u oduci koja je donesena 6. travnja i koju je potpisao predsjednik Uprave Ivan Kršić, doznaje Lider.

Radovi na projektu rekonstrukcije postojećeg i izgradnje drugog kolosijeka željezničke pruge Dugo Selo – Križevci, vrijedni oko 200 milijuna eura, počeli su u travnju 2016., a trebali su završiti u veljači 2020. godine. Rok je dvaput produljen i sad radovi kasne dvije godine.

U HŽ Infrastrukturi ne vide sporno u odluci o nagradi ističući kako su oni održali niz sastanaka na svim razinama te aktivno sudjelovali u projektu i rješavanju svih problema. Na kašnjenje radova, tumače u HŽ-u, utjecali su brojni vanjskih faktori te problemi s izvođačima.

“Uprava HŽ Infrastrukture, a niti voditelj projekta, bez obzira što su aktivno sudjelovali u iznalaženju rješenja, nisu u mogućnosti rješavati financijske probleme izvođača koji su bili i još jesu najveći i najznačajniji razlog kašnjenja”, odgovorili su Lideru iz HŽ-a.

Komentari (2)
Pogledajte sve

u HŽ-….u ………………curi  lova   u slapovima ……!

Oduvijek su imali astronomske plaće………a kolodvori zapušteni, jadni….koma teška….

Vlakova o kojima sanjam …………N E M A   !!!

Dok su druge zemlje uz auto ceste radili i elektroficirane pruge koje su višestruko jeftinije jer je građevinska mehanizacija već na trasi  mi smo bili “pametniji” ………

Što bi tek bilo da su i te tunele farbali….

New Report

Close