Hvar najavio sezonu ekskluzivnih vjenčanja

Autor: Marta Duić , 14. svibanj 2021. u 10:19

Jedan od prvih koraka bio je okupljanje brojnih partnera koji se bave ili sudjeluju u organizaciji vjenčanja u Hvaru kako bi se s njima uspostavila komunikacija i suradnja

Grad Hvar je dugi niz godina jedna od najpoželjnijih destinacija za organizaciju vjenčanja u Hrvatskoj. Jedna od najpopularnijih destinacija za ljetovanje brojnih posjetitelja iz cijelog svijeta, predstavlja idealno mjesto u kojem brojni gosti iz cijelog svijeta žele izreći sudbonosno “da” i doživjeti najromantičnije vjenčanje na svijetu.

Uz idealnu klimu „2700 sunčanih sati u godini“, Hvar nudi nevjerojatne kulise za vjenčanje, bogato kulturno nasljeđe, skrivene uvale, terase i cjelovitu ponudu za godišnji odmor svih uzvanika. Kako bi priča bila zaokružena, Hvar raspolaže i s ponajboljim hotelima, restoranima i poznatim vinarijama. Prepoznala je to Turistička zajednica grada Hvara koja je podržala ovaj projekt u sklopu kojeg su pokrenute brojne inicijative usmjerene pozicioniranju Hvara u tom smislu.

Jedan od prvih koraka bio je okupljanje brojnih partnera koji se bave ili sudjeluju u organizaciji vjenčanja u Hvaru kako bi se s njima uspostavila komunikacija i suradnja. Kako bi se dalje unaprijedio i razvio navedeni turistički proizvod, a grad Hvar brendirao kao wedding destinacija u svijetu, agencije Promessi W&E i Wed our way iz Splita u suradnji s grupacijom Sunčani Hvar, realizirali su konkretne mjere suradnje i razvoja s brojnim partnerima iz županije ali i šire.

Osim kadrova lokacija iz zraka, organizirana su i dva stilizirana snimanja na lokacijama iz grupacije Sunčani Hvar d.d. te na brojnim specifičnim lokacijama grada Hvara poput jedinstvene Fortice, Paklinim otocima, Arsenalu i Hvarskom pučkom kazalištu. Uz brojne lokalne partnere i etablirane profesionalce u  industriji vjenčanja u Hrvatskoj, cilj je bio prikazati prirodna bogatstva otoka, kulturno nasljeđe te gastronomsku ponudu ove svjetski poznate destinacije prepoznate u cijelom svijetu.

„U doba pandemije, kada su upravo destinacijska vjenčanja najviše pogođena već dvije godine zaredom, zajedničkim radom brojnim sudionika ovog projekta aktivno se radi na promociji Hvara i Hrvatske kao wedding destinacije i podupire ovaj proizvod. Navedenim materijalom će se Hvar promovirati na raznim wedding i turističkim platformama, YouTube kanalima, društvenim mrežama, specijaliziranim časopisima, a isto tako koristiti za pripremu promotivnih materijala za sajmove i ciljane prezentacije. U daljnjem planu suradnje brojne su aktivnosti među kojima i kreiranje popisa najljepših lokacija za vjenčanja, certificiranje, organizacija inspirativnog okruglog stola za razmjenu iskustva, organizacija edukativnih predavanja, standardizacija kvalitete i sl.“, objašnjava Ivana Knezović iz agencije Promessi W&E iz Splita:

Sudionici projekta vjeruju da se razvojem wedding proizvoda može znatno ublažiti posljedice nastale utjecajem pandemije na za turizam, ojačati pred i post sezonu, znatno povećati prihodi cijele lokalne zajednice te promovirati nedovoljno razvijena turistička područja i mali poduzetnici.

Komentirajte prvi

New Report

Close