HUP: Zorić je izabran legitimno, ne trebamo podjele

Autor: Marina Biluš , 27. kolovoz 2020. u 22:00
Damir Zorić novi je glavni direktor Hrvatske udruge poslodavaca/D. Urukalović/PIXSELL

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) reagirala je na negodovanja koja su se pojavila oko načina izbora novog glavnog direktora Damira Zorića

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP) u kojoj su u srijedu održani napeti izbori za novog predsjednika tog udruženja, na kojima je pobijedio prvi čovjek Podravke Marin Pucar, reagirala je na negodovanja koja su se pojavila oko načina izbora novog glavnog direktora Damira Zorića.

Tvrde kako je HUP privatna udruga te da kao takva nema obvezu raspisivati javni natječaj, a raspisivanje natječaja ne propisuje niti službeni Statut Udruge.

“Statut HUP-a prema stavku 5. članka 44. jasno opisuje izbor glavnog direktora kojeg bira izvršni odbor: ‘(5) Izvršni odbor bira i razrješuje glavnog direktora, te mu daje smjernice i upute za rad.’

Novi glavni direktor, dakle, izabran je i imenovan sasvim legitimno i u skladu s aktima HUP-a. Stoga odbacujemo sve insinuacije koje bi ukazivale na suprotno”, kažu u HUP-u, napominjući kako je Zorić izabran jednoglasnom odlukom Izvršnog odbora HUP-a, tijela koje je nadležno za imenovanje i izbor glavnog direktora.

“O toj odluci Izvršnog odbora, na sjednici Vijeća članova u srijedu nije bilo nikakve rasprave. Dapače, u raspravi o Izvještaju o zatečenom stanju u HUP-u, koji je iznio novi glavni direktor, nekoliko sudionika izjasnilo se pohvalno”, tvrde u HUP-u i pozivaju na okretanje dijalogu i suradnji u cilju prevladavanja krize, a nikako stvaranju novih podjela.

Komentirajte prvi

New Report

Close