HUP: Više nećemo govoriti o minimumu od 20 radnih dana GO

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2013. u 12:45
Ivan Miloloza. Photo: Zarko Basic/PIXSELL

HUP je prihvatio propis EU-a prema kojemu obračunski period više neće biti radni dani, nego tjedan, no to ne znači da će građani biti zakinuti…

Hrvatska udruga poslodavaca poslala je priopćenje o izjavi i demantiju izjave g. Ivana Milolože objavljenih na tportalu vezano uz Zakon o radu.

'Hrvatska udruga poslodavaca ovim putem želi vam skrenuti pažnju na krivu interpretaciju izjave g. Ivana Milolože, predsjednika Vijeća članova HUP-a, objavljenoj 15. veljače na tportalu te ispriku tportala i objašnjenje g. Ivana Milolože o spornoj izjavi: HUP je prihvatio propis Europske unije prema kojemu obračunski period više neće biti radni dani, nego tjedan, no to ne znači da će građani biti zakinuti, nego da više nećemo govoriti o minimumu od 20 radnih dana godišnjeg odmora, nego o 28 dana godišnjeg odmora, pojasnio je Miloloža i naglasio da nema govora o tome da se u godišnji odmor ubrajaju blagdani i praznici.

Ispriku i cjelovito objašnjenje kako je došlo do pogreške možete pročitati na sljedećem linku http://www.tportal.hr/vijesti/hrvatska/243739/Nisam-rekao-da-cemo-zakinuti-radnike-na-godisnjem-odmoru.html.

HUP se nastavlja zalagati za zadržavanje visokog stupnja socijalnog dijaloga o budućim izmjenama Zakona o radu.'

Komentari (5)
Pogledajte sve

iz ocvalog komunizma nije ostalo ništa korisno(tvornice,puno manji dugovi no danas) pa nam ne treba niti godišnji,blago nama

@osi3

U pravu si.
100%.

dodaci na staž i stručnu spremu relikti su ocvalog komunizma i nemaju veze ni s čim, osim s tvrdim komunističkim mentalitetom da se plaća ne treba zaraditi, nego se dobiva po sili birokratske prisile.

stručna sprema se dokazuje znanjem na poslu i natprosječnim rezultatima koji vode do natprosječne plaće, a ne komadom papira koji bi silio poslodavca da više plaća nekoga tko ne pruža više.

za staž važi isto, s tim da “vjernost poduzeću” u smislu tavorenja na jednom istom mjestu do besvijesti bez ikakve želje za napredovanjem može u svakoj razumnoj poslovnoj politici donijeti samo otkaz.

čak i da ne mijenja radno mjesto, radnik mora naučiti nešto novo i bolje ako godinama radi jedno isto; ako toga nema, nešto opasno ne štima. za takvu situaciju je, naravno, kriv i nesposoban menadžment.

muka mi je kad vidim nekog od 50 godina kako cvili što će izgubit posao u getrou, a koji radi 15 godina. pa to su poslovi za koje ne treba ni kv sprema, i ne bi ih nitko trebao raditi duže od 2-3 godine.

isto kao – premda mnogo bolje plaćeni – činovnici koji 20 godina zure kroz prozor ureda a onda kukaju da ih se zaštiti jer ih na tržištu nitko ne bi primio na posao.

Nije mi jasno- koliko dana godišnjeg odmora pripada radnicima….!
4 tjedna uključujući vikend? tj.dva tjedna po ljeti, a onda jedan po jedan tjedan…a što , ako djelatnici hoće samo u petak, ili od srijede do petka,
pa si spoje subotu i evo veselja…što onda s nedjeljom???
Što je s dodacima na staž, na stručnu spremu, na malodobnu djecu ..???
Ako toga nema – molim Vas, dajte što prije PROPISE EU uskladite u
tim bitnim pitanjima, jer evo, mi moramo napraviti Rješenja za 2013.za g.o. svi
čekaju – a stvarno nemam pojma , kako izračunati…svaka firma radi po svom,
svi neku shemu tumače po svom…to je opći nered u primjeni propisa…
Požurite s tim, poštovani ministri ili zamjenici ..tko god.

New Report

Close