HUP: Spremne isplate donacija za pogođene krajeve

Autor: Ana Blašković , 18. siječanj 2021. u 22:00
I sisačka bolnica obnavljat će se novcem koji su prikupili poslodavci/NIKOLA ČUTUK/PIXSELL

Članice HUP-a isporučile su više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu te robama i uslugama.

Predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) obišli su u ponedjeljak institucije kojima su članovi te udruge odlučili donirati 1,35 milijuna kuna za obnovu.

Riječ je o, u potresu stradalima, školi u Glini, Odjelu pedijatrije opće bolnice u Sisku i petrinjskom vrtiću, objavili su iz Udruge poslodavaca navodeći da je “stanje na terenu uistinu zastrašujuće”.

Tom prilikom potpisani su ugovori o donaciji s ravnateljem opće bolnice “dr. Ivo Pedišić” u Sisku, g. Dujmenovićem, s gđom. Štajdohar, ravnateljicom osnovne škole Glina i gđom. Vidović, ravnateljicom Dječjeg vrtića “Petrinjčica” čime su ispunjeni svi preduvjeti za isplate donacija spomenutim institucijama, istaknuli su iz HUP-a.

“Sredstva će biti utrošena s ciljem obnove ovih institucija koje se nalaze u katastrofalnom stanju, a nadamo se da će im i naš doprinos pomoći do ostvarenja tog cilja! Još jednom zahvaljujemo svim članovima HUP-a koji su se uključili u našu inicijativu i nesebično donirali svoja sredstva onima kojima je to najpotrebnije”, napominju u udruzi poslodavaca.

HUP se tako, dodaju, priključio brojnim građanima, tvrtka i udrugama u pomoći stradalom širem sisačkom području.

Uz 1,35 milijuna kuna donacija, članice HUP-a isporučile su više od 35 milijuna kuna vrijednosti izravnih donacija u novcu, građevinskom i sanitetskom materijalu te robama i uslugama.

Komentirajte prvi

New Report

Close