HT i IN2 zajedno digitaliziraju bolnice

Autor: Poslovni dnevnik , 13. siječanj 2016. u 21:59
Primjenom aplikacije odjelne sestre unose sve informacije u bolnički sustav

Počeo pilot-projekt mNurse.

Hrvatski Telekom i IN2 počeli su implementaciju sustava mNurse u Klinici za dječje bolesti Zagreb i Općoj bolnici Zabok.

Riječ je o aplikaciji koja je mobilna  nadogradnja IN2 Bolničkog informacijskog sustava (BIS), a namijenjena je odjelnim sestrama u bolnicama. Njezinom primjenom odjelne sestre moći će tijekom redovnih kontrola i razgovora s pacijentima, unutar cijelog kruga bolnice, trenutačno unositi sva zapažanja i potrebne informacije u bolnički sustav. Korisnici aplikacije imaju u svakom trenutku uvid u odjelnu radnu listu koja na jednostavan način daje pregled ordiniranih i apliciranih terapija i intervencija za sve pacijente.

"Podaci se u realnom vremenu unose u BIS sustav i dostupni su odmah svima kojima su potrebni. Time se potpuno  mijenja dosadašnja praksa vođenja papirnatih bilješki koje se naknadno, koristeći desktop računala, prepisuju u BIS sustav, što je uobičajen način rada u gotovo svim bolnicama", izjavio je Denis Jager, voditelj ključnih kupaca sektora zdravstva IN2 Grupe.

U sklopu projekta  HT je u bolnicama postavio potrebnu LAN/WiFi infrastrukturu i osigurao tablet uređaje na kojima odjelne sestre koriste mNurse aplikaciju i povezuju se s IN2 bolničkim sustavom. IN2 je educirao djelatnike bolnica. "Smatramo da je ovo veliki korak u digitalizaciji bolničkih ustanova koji će osoblju omogućiti jednostavniji i efikasniji rad", izjavio je Damir Crvelin, voditelj eHealth projekata HT-a. 

Komentirajte prvi

New Report

Close