‘Hrvatsku treba učiniti sjajnim mjestom za poslovanje’

Autor: Ana Blašković , 27. travanj 2021. u 22:00
Mihael Furjan, čelnik HUP-a i Plive /JOSIP REGOVIĆ/PIXSELL

Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga poslodavca i Institut za inovacije u povodu Digitalnog učeničkog inkubatora.

Iako smo u razdoblju velike krize, ne treba se obeshrabriti već ustrajati u izgradnji boljeg poduzetničkog sustava, poruka je s konferencije ‘Budućnost poduzetništva: Stvaranje prilika za rast i razvoj’.

Konferenciju su organizirali Hrvatska udruga poslodavca i Institut za inovacije u povodu Digitalnog učeničkog inkubatora, projekta koji je okupio više od 1800 učenika i učitelja iz više od 160 hrvatskih škola koji žele razvijati kreativnost i poduzetničke projekte.

“Hrvatska je i danas sjajno mjesto za život – imamo lijepu zemlju i pametne ljude, a cilj nam je učiniti ju i sjajnim mjestom za poslovanje”, rekao je predsjednik HUP-a i čelnik Plive Mihael Furjan.

“Najuspješnije kompanije danas stvorene su u zadnjih 20 godina – Ali Baba, Google, Amazon – oni su promijenili svijet u kojem živimo i to nabolje”, istaknuo je Furjan rekavši da se nada da će se prepoznati prilike iz inkubatora.

“Ako i ne možete nešto učiniti sami, pokušajte pronaći partnere i nemojte posustati zbog činjenice da krećete ispočetka. Mnoge najuspješnije kompanije krenule su tako, iz vlastite garaže jer na kraju dana najvažnija je kvalitetna i inovativna ideja.

Nadam se da će Hrvatska uskoro postati mjesto u kojem će se razvijati brojni ‘jednorozi’ i uspješne poduzetničke ideje”, poručuje.

Komentirajte prvi

New Report

Close