Hrvatska iz EU fondova dobila 145 milijuna eura za jednu željezničku dionicu

Autor: Poslovni.hr , 28. kolovoz 2017. u 13:13
Foto: NikolaCutuk/PIXSELL

U poboljšavanje željezničke pruge između Križevaca i Dugog Sela iz europskih kohezijskih fondova bit će uloženo 145 milijuna eura, objavljeno je iz Europske komisije.

Povjerenica za regionalnu politiku, Corina Cretu, izjavila je da EU financira kvalitetne prometne veze u Hrvatskoj i susjednim državama u kontekstu strateške paneuropske prometne mreže. "Ovaj će projekt, koji promovira mobilnost unutar države, olakšati prijevoz robe i pomoći turizmu, čime će izravno pridonijeti hrvatskom gospodarskom rastu". 

"Projekt se sastoji od obnove pruge između dva grada, uključujući izgradnju drugog kolosijeka i radova na kolodvorima, modernizacije telekomunikacijskog i signalno-sigurnosnih sustava i poboljšavanja cestovne infrastrukture uz prugu (mostovi, tuneli, ceste) radi boljeg pristupa željezničkoj mreži", izjavila je Cretu.
  
Ta je dionica dio Mediteranskog koridora transeuropske transportne mreže (TEN-T), koji na regionalnoj razini Hrvatsku povezuje s Mađarskom i Slovenijom, a na europskoj razini vodi od Španjolske do ukrajinske granice, povezujući tako južnu i istočnu Europu.

Komentari (3)
Pogledajte sve

Dobila je samo za konkretnu prugu. A pravce: Zagreb-Rijeka i Zagreb – Split, je hrvatska vlada jednostavno zaboravila. Od talijanskog luke Monfacone prama Austrije se gradi moderna trasa, po kojoj će teretni vlakovi voziti 220 km/h. A kojom brzinom voze od Rijeke ka Zagrebu i dalje? Mi spavamo zimski san.

ma da novinarcicu dobila je 150 milja al zasto nisi napisoa da je dala 600milja u eu to nesmijes napisati??’

Toliko 5x manja Slovenija dobija svakih pola godine za zeljeznicku infrastrukturu. HZ infrastruktura ima nekompetentnu+ nezainteresiranu upravu no to nikoga ne brine.

New Report

Close