Hrvatskim prugama vozit će novi elektrodizelski vlakovi s komfornim sjedalima i internetom

Autor: Poslovni.hr , 18. ožujak 2024. u 12:15
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Najveća brzina vlakova iznosit će 160 km/h.

Objavljen je otvoreni postupak javne nabave šest elektrodizelskih motornih vlakova za relaciju Zagreb – Split – Zagreb, koji bi prema planu u prometu trebali biti tijekom 2026. i 2027. godine, objavio je u ponedjeljak HŽ Putnički prijevoz, piše tportal.

Novi će vlakovi imati električni pogon za elektrificirani i dizelski za neelektrificirani dio pruge, uz veliku snagu vučnih motora kako bi se udovoljilo uvjetima zahtjevne brdske pruge, kažu u HŽ Putničkom prometu.

Vlakovi će, kako najavljuju, biti opremljeni suvremenim sustavom za informiranje putnika. Moći će ih koristiti i osobe u invalidskim kolicima s obzirom da će biti opremljeni rampama za ulazak i izlazak osoba u invalidskim kolicima, a u vlaku će biti i prilagođen sanitarni čvor.

Uz mjesta za bicikle, unutarnji i vanjski videonadzor te besplatan pristup internetu, putnici će moći puniti svoje mobitele i prijenosna računala.

Vlakovi će imati komforna sjedala, a određeni broj mjesta bit će rezerviran za prvi razred.

Putnicima će se pružati i ugostiteljska usluga. U slučaju veće potražnje za putovanjem, bit će moguće spajanje dva do tri vlaka.

Najveća brzina vlakova iznosit će 160 km/h.

Komentirajte prvi

New Report

Close