Hrvatski parketari u potrazi za novim tržištima

Autor: Poslovni dnevnik , 17. siječanj 2024. u 10:02
Na Domotexu 2024 su nastupili Drvoproizvod, Exportdrvo, Massive Holding.../HGK

U fokusu sajma, na kojem je nastupilo više od tisuću izlagača iz 60 zemalja i posjetilo ga oko 18 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja, bile su teme održivosti i učinkovite upotrebe sirovina.

Na vodećem međunarodnom sajmu tepiha i podnih obloga Domotex 2024 u Hannoveru uz potporu Hrvatske gospodarske komore nastupili su domaći proizvođači drvenih podova i parketa: Drvoproizvod, Exportdrvo, Massive Holding, Pan Parket i PPS Galeković.

U fokusu sajma, na kojem je nastupilo više od tisuću izlagača iz 60 zemalja i posjetilo ga oko 18 tisuća posjetitelja iz 140 zemalja, bile su teme održivosti i učinkovite upotrebe sirovina. No, usporavanje gospodarskih aktivnosti u Italiji, Njemačkoj i Austriji 2023. je za hrvatsku drvnu industriju, koja polovicu prihoda ostvaruje od prodaje u inozemstvu, bila izrazito zahtjevna.

Pad narudžbi odrazio se na smanjenje prometa, izvoza i industrijske proizvodnje. Iako najave za ovu poslovnu godinu nisu optimistične, oporavak tržišta ipak se očekuje.

“U ovim uvjetima posebno je važno da su naše tvrtke prisutne sa svojim proizvodima na sajmu Domotex 2024 koji ima snažan internacionalni karakter i mjesto je susreta izlagača i posjetitelja iz cijeloga svijeta”, rekao je Daniel Smiljanić, predsjednik Uprave Pan Parket.

“Izravni kontakti s poslovnim partnerima, razmjena informacija, prezentacija novih proizvoda… razlozi zbog kojih su hrvatski proizvođači prisutni na ovom sajmu više od 20 godina”

Komentirajte prvi

New Report

Close