Hrvatski otok nudi fantastičnu priliku: ‘Dođite živjeti kod nas, kvadrat zemlje je 10 lipa’

Autor: Poslovni.hr , 16. studeni 2020. u 12:07
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL

U posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko obitelji s djecom koje bi se rado ondje naselile.

Lastovo je još uvijek korona free, a ove godine imaju baby boom i iza sebe odličnu turističku sezonu.

U posljednja dva mjeseca bilježi i interes nekoliko obitelji s djecom koje bi se rado ondje naselile. Ima i nekoliko poduzetnika zainteresiranih da na ovom otoku, od Splita udaljenom nekoliko sati trajektne vožnje, počnu razvijati biznis.

Priču za Slobodnu Dalmaciju potvrđuje don Tonći Ante Prizmić.

Naime, Crkva na ovom otoku i nadalje daje u najam poljoprivredno zemljište za deset lipa po metru četvornom. Uz uvjet boravka na otoku.

”Prvo me zvala jedna obitelj iz Imotskog i kaže mi čovjek, bili smo na Lastovu na odmoru. Kada smo vidjeli tu ljepotu, toliko smo se zaljubili da bismo se rado preselili kod vas i bavili se poljoprivredom. A čitali smo da nudite zemljište po deset lipa za metar četvorni. Ja mu kažem, jest, točno ste čuli. I pitam ga zna li koliko smo daleko od kopna i kakve su nam linije. A on meni da zna sve, ali da su ozbiljni. Problem je jedino što je na otoku zbog neraščišćenih imovinskopravnih odnosa teško kupiti ili unajmiti kuću. A kuća ima jako puno. Ali imaju oni rješenje i za to, kažu da bi za prvu ruku na zemlju stavili kontejner”, govori don Tonći.

Tako je bilo i s drugima koji su mu se javljali, mahom mladim obiteljima koje žive na području Kaštela, Splita, Dubrovnika, čak i iz Zagreba. Uslijedilo je i nekoliko poziva onih koji bi se na crkvenom zemljištu bavili uzgojem lavande, eteričnih biljaka, proizvodili ulja, otvorili zdravu ljekarnu.

Komentari (1)
Pogledajte sve
Objava čeka odobrenje

New Report

Close