Hrvatski biser među najpopularnijim destinacijama svijeta

Autor: Poslovni.hr , 16. veljača 2024. u 11:51
Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

“The Independent”, jedan od najpoznatijih britanskih medija, objavio je članak o 11 uzbudljivih i all-inclusive destinacija koje se obavezno moraju posjetiti u ovoj godini.

Iako atrakcije poput Velikih piramida ili Bazilike Svetog Petra izazivaju strahopoštovanje, neki od najnevjerojatnijih prizora na zemlji nastali su zahvaljujući prirodi. Priroda ima dosta toga ponuditi, od slapova i kanjona do vrhova prekrivenih snijegom, i sve je vrijedno poštovanja

“The Independent”, jedan od najpoznatijih britanskih medija, objavio je članak o 11 uzbudljivih i all-inclusive destinacija koje se obavezno moraju posjetiti u ovoj godini.

Ove destinacije pružaju jedinstveno iskustvo i nezaboravan doživljaj, a među njima se nalazi i Nacionalni park Plitvička jezera.

Plitvička jezera su najstariji i najveći nacionalni park u Hrvatskoj. Ova regija je proglašen nacionalnim parkom 1949. godine, a od 1979. godine Plitvice se nalaze i na listi svjetske baštine Unesca.

Nacionalni je park smješten u srcu Hrvatske, najpoznatiji je po kristalno čistim jezerima i slapovima u impresivnom šumskom okruženju. Ovaj jedinstveni prirodni fenomen, prikazuje ljepotu divlje prirode, pružajući posjetiocima priliku da uživaju u čarima ovog prirodnog bisera.

Park ima ukupno šesnaest jezera koja su raspoređena u terasama i povezana serijom vodopada. Jezera su poznata po svojim živopisnim bojama, koje variraju od azurne do zelene, sive i plave, što ovisi o mineralnom sadržaju i organizamima u vodi, kao i o uglu sunčeve svjetlosti.

Park nije samo destinacija za ljubitelje prirode, već i stanište raznovrsne flore i faune, uključujući retke i ugrožene vrste. To je raj za fotografe, planinare i sve one koji žele uživati u tišini i ljepoti prirode.

Pored Plitvičkih jezera, na listi su se našle i druge destinacije iz Hrvatske, Baraćeve špilje, Hvar i Zadar.

Komentirajte prvi

New Report

Close