Hrvatski Monolith među 16 najboljih startupa u Europi

Autor: Agencija VLM , 29. travanj 2013. u 14:50
Martin Birač, vlasnik tvrtke Monolith i suradnik Tomislav Jakopović; Photo: Borna Filic/PIXSELL

Šestominutnu prezentaciju ocjenjivao je stručni žiri sastavljen od velikih igrača industrije.

Hrvatski Monolith našao se među 16 najboljih startupa u Europi na natjecanju održanom u sklopu prestižne internetske konferencije The Next Web, izvijestila je ta tvrtka. Ekipa iz Monolitha predvođena Martinom Biračem tako je dobila priliku predstaviti se pred 2.000 investitora, menadžera, informatičara, dizajnera i novinara te svima onima koji su konferenciju pratili preko live streama.

Šestominutnu prezentaciju ocjenjivao je stručni žiri sastavljen od velikih igrača industrije kao što su Bindi Karia, "kraljica startupa", bivša voditeljica Microsoft BizSpark softver platforme za startupe te trenutna potpredsjednica banke Silicon Valley.

U Monolithu kažu da im je ovo dosad najveće postignuće nakon što su Birač i njegova ekipa obišli Europu predstavljajući svoju tvrtku. Izlagali su na WPP Streamu u Grčkoj, Monaco Media Forumu u Monte Carlu, Mobile World Congressu u Barceloni te nedavno na Google Campusu u Londonu.

Monolith je hrvatska kompanija prijavljena u Estoniji koja je lansirala istoimeni uređaj koji će po prvi puta omogućiti prodavačima da u stvarnom vremenu raspolažu s podacima o primijećenosti njihovog oglasa ili ponašanju potrošača u prodajnom prostoru. Monolith sadrži kameru Microsoft Kinect zatvorenu u specijalno kućište i oboružanu originalnim softverom razvijenim upravo za potrebe bilježenja ponašanja potrošača i njegovog kretanja u prostoru. Ovi podaci pomažu menadžerima da optimiziraju procese prodaje na maloprodajnim mjestima i poboljšaju iskustvo kupovanja, dok je privatnost potrošača zaštićena zbog toga što se bilježe samo kodirani podaci.

Komentirajte prvi

New Report

Close