Hrvatski ‘kralj žita’ ulazi u zdravstveni biznis: U Slavoniji završena dva velika projekta vrijedna 46 milijuna eura

Autor: Suzana Varošanec , 18. listopad 2023. u 06:59
Marko Pipunić i Žito Grupa osigurali su financiranje specijalne bolnice, projekta koji će voditi svjetski priznati stručnjak Miroslav Ninković, Foto: Davor Puklavec / Pixsell

Privatna specijalna bolnica na 6500 četvornih metara planirana je kao internacionalni medicinski centar.

S visoko postavljenom ‘letvicom’ pozicioniranja lokalne zajednice u Slavoniji na medicinskoj i turističkoj karti RH, Europe i svijeta završena su dva velika projekata Žito grupe, ukupne vrijednosti 46 milijuna eura – specijalna bolnica i hotel u Čepinu.

Predstavljanje je najavljeno za 18. studenoga, a zanimljivosti vezanih za poslovanje i u budućnosti neće manjkati. Novi zdravstveni projekt u privatnom sektoru dolazi kao rezultat udruživanja znanja i novca. Do izražaja dolazi iskustvo i u svjetskim medicinskim krugovima glasovito ime Milomira Ninkovića, uglednog stručnjaka u području plastične i rekonstruktivne kirurgije koji se potpisuje pod projekt.

Ninković će karijeru nakon Njemačke nastaviti u Hrvatskoj, rukovođen ambicijom da u Osijek dovede svjetske stručnjake, ali i da pomogne mladim talentiranim liječnicima u odluci da Hrvatsku izaberu za svoj karijerni put. Marko Pipunić, vlasnik Žito grupe i partner koji je osigurao financiranje kao jedan od najvećih igrača u poljoprivrednom i prehrambenom sektoru u RH, također je motiviran za ulazak u zdravstveni biznis. S ovim iskorakom, kako su projekti osmišljeni zajedno s kongresnim turizmom, Pipunić želi iza sebe ostaviti nešto trajnije.

Privatna specijalna bolnica na 6500 četvornih metara planirana je kao internacionalni medicinski centar s vodećim stručnjacima plastične, estetske i rekonstruktivne kirurgije te urologije, oftalmologije, ortopedije i drugih djelatnosti, a zapošljavat će stotinu dominantno zdravstvenih djelatnika. Hotel smještajnog kapaciteta od 61 jedinice, 4 zvjezdice, bit će posebno prepoznatljiv po wellness prostoru veličine 1500 četvornih metara.

Komentirajte prvi

New Report

Close