Hrvatski kontrolori leta: Promet čak i veći nego 2019.

Autor: Mladen Miletić , 26. lipanj 2022. u 22:00
Negativni gospodarski trendovi nisu zaustavili porast broja putnika, ističu iz Sindikata kontrole letenja/D. Stanin/PIXSELL

Svi statistički pokazatelji i analize upućuju da ćemo do kraja 2022. svjedočiti uzlaznoj poslovnoj putanji.

Predstavnici Hrvatskog strukovnog sindikata kontrolora letenja (HSSKL) na sastanku Funkcionalnog bloka zračnog prostora središnje Europe (FAB CE) u Budimpešti iznijeli su prognoze odličnih poslovnih rezultata zrakoplovnog sektora u 2022. unatoč problemima s kojima se bori.

Predstavnici sedam država (Austrija, BiH, Slovenija, Hrvatska, Češka, Mađarska, Slovačka i Slovenija) okupljenih u FAB CE inicijativi zajednički procjenjuju i da će u nadolazećim mjesecima gužve u zračnim lukama biti i veće nego do sada zbog manjka radnika, ali i činjenice da unatoč negativnim gospodarskim trendovima i drugim problemima nije došlo do pada zanimanja za letove…

“Potpunom aktivacijom međunarodnog zračnog prometa očekujemo čak i veći promet od rekordne 2019., a čemu će u najvećoj mjeri pridonijeti promet tijekom ljetnih mjeseci.

Bez obzira na negativne gospodarske trendove na koje utječu pandemija i nestabilna situacija na istoku Europe, poslovne prognoze u području zrakoplovstva vrlo su optimistične”, istaknuli su hrvatski kontrolori leta.

“Svi statistički pokazatelji i analize upućuju da ćemo do kraja 2022. svjedočiti uzlaznoj poslovnoj putanji. Već sada bilježimo bolje rezultate od prognoziranih, na vidiku je potpuni oporavak zračnog prometa od COVID pandemije”, izjavio je Krešimir Rakoci, predsjednik Sindikata kontrolora letenja nakon FAB CE okupljanja.

Komentirajte prvi

New Report

Close