Hrvatski grad našao se na Guardianovoj listi najpovoljnijih destinacija za mlade

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2023. u 09:17
Foto: Pixabay

Našao se u društvu El Palmara, Biarritza, Granade, Lisabona i drugih,

Britanski list Guardian objavio je popis najpovoljnijih destinacija za mlade putnike. Na popisu je ukupno devet gradova, a među njima je i glavni grad Hrvatske. Zagreb se tako našao u društvu El Palmara, Biarritza, Granade, Lisabona i drugih, piše Guardian, a prenosi N1.

Što Guardian piše o Zagrebu?

Hrvatska prijestolnica savršen je grad “džepne veličine”, kaže Ivana Shiell iz turističke zajednice te zemlje. Prohodan je i za njega se kaže da ima najveći broj muzeja po kvadratnom metru u Europi.

Tijekom cijele godine tu je znamenita zagrebačka katedrala i mnogima omiljeni Muzej prekinutih veza, kojeg su postavili dvoje umjetnika, kao odu svim čudnim i smiješnim predmetima koji su ostali nakon prekida.

Druge neobične ponude uključuju Muzej kanabisa, koji je otvoren prošle godine i koji se nalazi nasuprot gradske policijske uprave, kao i Muzej čokolade te Hrvatski muzej naivne umjetnosti.

Razgledajte trgovine uličnom umjetnošću i vintage trgovine u Martićevoj ulici, pojedite “gablec”  u restoranima oko tržnice Dolac i odmorite se u prirodi u parku Maksimir. Restorani, barovi i noćni klubovi u Tkalčićevoj ulici privlače domaće i turiste.

Najpopularnija hrvatska atrakcija, smaragdnozelena jezera i slapovi nacionalnog parka Plitvička jezera, udaljena je dva sata vožnje od grada. Autobusi do parka svakodnevno voze iz Zagreba, a neki hosteli organiziraju i dnevne izlete za goste.

Komentirajte prvi

New Report

Close