Hrvatski arhitekti na otvorenju ‘svojeg’ hotela u Kini

Autor: Poslovni.hr, Darko Bičak , 28. kolovoz 2018. u 21:59
Predstavnici našeg studija i kineski ulagači

LN Garden u Guangzhou nalazi se na ušću Biserne rijeke, ima 365 soba, a kategoriziran je kao platinasti s 5*.

U kineskom Guangzhou jučer je otvoren Hotel LN Garden, a koji je projekt hrvatskog studija za arhitekturu i urbanizam 3LHD iz Zagreba.

Hotel je površine 61.068 četvornih metara te ima 365 soba, a dio je Nansha Seaside parka na ušću Biserne rijeke u Guangzhou. Kako ističu iz 3LHD-a, volumen i velika površina hotela vizualno su horizontalnim linijama fasade uklopljeni u prirodu koja ga okružuje. "Bit će kategoriziran kao platinum-five star – prema kineskim pravilima kategorizacije takvi hoteli imaju značajno viši standard od hotela s pet zvjezdica.

Za izgradnju ovog luksuzno opremljenog hotela površine veće od 60 tisuća kvadrata bilo je potrebno tri i pol godine.

Prvi upit stigao je na 3LHDovu mail adresu u prosincu 2013. godine. Nakon inicijalnih sastanaka i komunikacije preko interneta uslijedio je i prvi posjet lokaciji te početak rada na projektu", kažu u zagrebačkom arhitektonskom studiju.

Hotel se nalazi na ušću Biserne rijeke, u centru trenutačno najveće aglomeracije na svijetu koja obuhvaća megalopolis s preko 60 milijuna stanovnika. Glavni javni prostor hotela na zapadu ima pogled na zaljev a na istočnoj strani gleda na Seaside Park.

U njemu dominiraju dva vertikalna lobija i velika vodena površina. Investitor hotela je Lingnan Grupa, velika tvrtka čija je primarna djelatnost hotelijerstvo i turizam. U njihovom je vlasništvu više od 60 hotela i hotelskih lanaca diljem Kine. Njihovi poslovni interesi uključuju i prehrambenu industriju, logistiku, maloprodaju te transportne usluge. 

Komentirajte prvi

New Report

Close