Hrvatske i slovenske tvrtke grade novi Centar za gospodarenje otpadom

Autor: Darko Bičak , 24. studeni 2022. u 07:01
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL

Kako je objavljeno jučer, zajednička ponuda triju tvrtki od 155,6 milijuna kuna bez PDV-a bila je najpovoljnija na javnom natječaju.

Zajednica ponuditelja u kojoj su hrvatski Sarađen te slovenski GH Holding i VGP Drava Ptuj, projektirat će i u prvoj fazi graditi Centar za gospodarenje otpadom (CGO) Lećevica u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Kako je objavljeno jučer, zajednička ponuda triju tvrtki od 155,6 milijuna kuna bez PDV-a bila je najpovoljnija na javnom natječaju.

Na odabir se nitko nije žalio, pa se uskoro kreće u potpisivanje ugovora, a rok realizacije prve faze je 14 mjeseci. Ukupna procijenjena vrijednost izgradnje CGO-a u Splitsko-dalmatinskoj županiji je 611,4 milijuna kuna, a projekt se sa 71 posto sufinancira bespovratnim sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda. U prvoj fazi realizacije očekuje se gradnja trafostanice koja će biti spojena na javnu energetsku mrežu, unutarnje prometnice te kanala i obodne prometnice oko odlagališta.

Izgradit će se i prostor za obradu građevinskog materijala, portirnica, mosna vaga, reciklažno dvorište, upravna zgrada, parkiralište za kamione i automobile, servisne zgrade, praonica vozila i benzinska postaja. Sarađen iz Stankovaca jedna je od vodećih građevinskih tvrtki u regiji Zadarske i Šibensko-kninske županije. GH Holding iz Ljubljane te VGP Drava Ptuj su građevinski i projektni lideri u Sloveniji.

Komentirajte prvi

New Report

Close