Hrvatske ceste uzimaju novi ured, a država ima 8414 poslovnih prostora

Autor: Poslovni.hr , 22. veljača 2014. u 13:33
Foto: Thinkstock

Iako Hrvatske autoceste imaju 8414 poslovnih prostora, od čega stotinjak u Zadru, odlučili su kupiti nove urede za koji je raspisan natječaj.

Hrvatske ceste kupuju poslovni prostor od minimalno 500 metara četvornih u Zadru za smještaj svojih 25 djelatnika, doznaje Jutarnji list.

Iako Hrvatske ceste imaju 8414 poslovnih prostora, od čega stotinjak u Zadru, odlučili su kupiti nove urede za koji je raspisan i natječaj. Natječajem se traži površina prostora od minimalno 500 kvadrata, u koji bi trebala biti uključena i prostorija za arhiv od najmanje 50 metara četvornih.

Naime, sadašnja poslovna jedinica u Zadru nije u vlasništvu kompanije, već se radi o gradskoj imovini, iz koje se Hrvatske ceste moraju iseliti do kraja godine. Zbog čega je kompanija odlučila kupiti svoj prostor. “Poslovna jedinica Zadar jedno je od rijetkih sjedišta koje do sada nije koristilo prostor u vlasništvu Hrvatskih cesta. Kupnja poslovnog prostora realizirat će se kroz valorizaciju prodaje vlastitih nekretnina koje nisu u upotrebi. Hrvatske ceste, kao što smo ranije i objavljivali, vode se politikom valorizacije postojećeg zemljišta”, kažu u HC-u.

Također, iz HC-a objašnjavaju kako su Državnom uredu za upravljanje državnom imovinom (DUUDI) poslali upit o poslovnim prostorima, međutim, država nije imala adekvatan prostor.

Osim novoga ureda u Zadru, razmatra se mogućnost o novom adekvatnom prostoru u Zagrebu. Naime, kako su trenutačno pojedine sastavnice društva, kao i jedan sektor, razdvojeni od matične zgrade na par lokacija u Zagrebu, namjera ih je objediniti da poslovanje bude u jednom prostoru .

Komentirajte prvi

New Report

Close