Hrvatska zajednica tehničke kulture: Zajedno protiv COVID-a 19

Autor: Lucija Špiljak , 31. ožujak 2020. u 15:05
Press

Dosad su izradili više od 50 zaštitnih vizira i dostavili ih medicinskim ustanovama i policijskim službenicima.

Teška vremena ujedinjuju ljude, a ovih dana svjedoci smo hvalevrijednih inicijativa u Hrvatskoj koja, osim što je suočena s posljedicama potresa koji je nedavno pogodio sjeverni dio, istovremeno nastoji spriječiti širenje bolesti uzrokovane novim koronavirusom i pritom zaštititi sve koji su na terenima i u bliskom kontaktu sa zaraženima.

Među hvalevrijednim inicijativama je i ona Hrvatske zajednice tehničke kulture (HZTK) koja 3D printerom izrađuje zaštitne vizire za zdravstvene djelatnike. Dosad su izradili više od 50 zaštitnih vizira i dostavili ih medicinskim ustanovama i policijskim službenicima. U akciju su se uključile i županijske i gradske zajednice tehničke kulture te društva pedagoge tehničke kulture, a iz Zajednice pozivaju i ostale udruge i zajednice da se pridruže.

Kako naglašavaju na službenoj internetskoj stranici, osiguravaju potrebne materijalne resurse i koordinaciju izrade vizira stoga im je za printanje maski i dijelova na 3D printer potreban repromaterijal (filamente, pleksi…), a pritom podsjećaju na poštivanje mjera i pridržavanje uputa prilikom isporuke dijelova.. Za detalje upućuju na Hrvoja Vrhovskog, koordinatora za distribuciju materijala, koji je dostupan putem maila hrvoje.vrhovski@hztk.hr.

Komentirajte prvi

New Report

Close