Hrvatska tvrtka nizozemskog vlasnika jedini je ponuditelj za projekt golfa na Prukljanu, težak oko 2 milijarde kuna

Autor: Poslovni.hr , 03. srpanj 2020. u 13:17
FOTO: Pixabay

Projektom golfa na Prukljanu planira se, na površini od oko 200 hektara izgradnja golf terena s 18 rupa, hotela, urbanih vila kapaciteta 1500 kreveta, luka nautičkog turizma, plaža…

Dalmatian golf and health resort, hrvatska tvrtka nizozemskog vlasnika, jedini je zainteresirani ponuditelj koji se javio na natječaj Ministarstva državne imovine za projekt golfa na Prukljanu, težak oko 2 milijarde kuna. Natječaj je raspisan 1. travnja 2020. a zaključen je 1. srpnja 2020.

U srijedu je u Ministarstvu državne imovine organizirano otvaranje ponuda, zapravo jedne jedine koja je na natječaj pristigla, te je utvrđeno da tvrtka Dalmatian golf and health resort ispunjava sve formalno-pravne uvjete.

-Sada slijedi tehnička provjera svih elemenata ponude, i nakon toga Vlada sklapa ugovor s investitorom. Riječ je o nizozemskom vlasniku koji je osnovao tvrtku u Hrvatskoj kako bi mogao sudjelovati na ovom natječaju, i sa zadovoljstvom mogu kazati da je nakon 15 godina otkako se govori o projektu golfa na Prukljanu ovo napokon prvi konkretan korak u smjeru realizacije – ističe za Tris.com skradinski gradonačelnik Antonijo Brajković koji je i osobno bio na otvaranju ponuda u Ministarstvu, gdje je budućeg investitora zastupao Wittens Praktijk.

Realno je, kaže, da Projekt Prukljan s realizacijom starta početkom jeseni.

Projektom golfa na Prukljanu planira se, na površini od oko 200 hektara izgradnja golf terena s 18 rupa, hotela, urbanih vila kapaciteta 1500 kreveta, luka nautičkog turizma, plaža… Država za tu namjenu prodaje 54 hektara zemljišta, a 150 hektara daje u koncesiju, zajedno s pomorskim dobrom uz obalu Prukljanskog jezera.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Sad će udruge “prukljan je naš” skočit

New Report

Close