Hrvatska tvrtka najbolja na svijetu u industriji e-cigareta

Autor: Poslovni.hr , 22. travanj 2016. u 09:53
Foto: Thinkstock

Hrvatska tvrtka Elda d.o.o. osvojila nagradu za najbolji proizvod i najbolju tvrtku u cijeloj industriji e-cigareta, u konkurenciji 160 poduzeća iz cijelog svijeta

Na VaporFairu, jednom od najvažnijih događaja u industriji e-cigareta te tekućina za e-cigarete (poznatoj kao vapor industriji), Dariju Mareniću, članu CRANE-a i osnivaču tvrtke Elda d.o.o. dodijeljena je nagrada za najbolji proizvod i tvrtku u cijeloj industriji. Za nagradu se natjecalo preko 160 poduzeća iz cijelog svijeta koja su izlagala svoje proizvode na sajmu.

Među brojnim tvrtkama iz Amerike, Dalekog istoka, cijele Europe i Kine, Elda se svojim proizvodima istaknula po inovativnosti, vrijednosti koju kupci dobiju za svoj novac, kvaliteti proizvoda te kvaliteti i bonitetu tvrtke što su ujedno bili i kriteriji za dodjelu nagrada. Dariju Mareniću ovo nije prva takva nagrada. Samo neke od nagrada i priznanja Elda je dobila 2014. i 2015. godina kada je Vapor Digest, poznati magazin u SAD-u uvrstio tvrtku Elda među proizvođače e-tekućina sa zlatnim standardnom, Croma je proglasila Darija Marenića najboljim projekt menadžerom u Hrvatskoj 2015., dok je tvrtka Elda postala nositeljem AAA certifikata bonitetne izvrsnosti.

"Ova priča odličan je primjer kvalitetne hrvatske gospodarske diplomacije, jer upravo tvrtke koje su u stanju biti najbolje u svijetu mogu pozitivno utjecati na hrvatsko gospodarstvo i naš imidž u svijetu. Posebno mi je drago da je dodjela ove nagrade bila upravo u Frankfurtu, koji je jedan veliki centar moći, tehnologije i razvoja, a sama nagrada jako nam puno znači u promociji našeg proizvoda na zahtjevnom europskom tržištu,“ zaključio je Dario Marenić, direktor Elde. Dario Marenić član je Hrvatske mreže poslovnih anđela, a brojne nagrade svjedoče o kvaliteti vodstva i savjeta koje pruža kao savjetnik mladim poduzetnicima u CRANE-u.

Elda je prva registrirana kompanija u Europi koja je započela proizvodnju e-tekućina za punjenje elektronskih cigareta 2008. godine. Tvrtka Elda d.o.o. danas je vodeći europski proizvođač tekućina za elektronske cigarete. Važno je napomenuti kako je 99% prodaje Elde ostvareno upravo kroz izvoz, a sa svojim proizvodima, Elda je prisutna na tržištu od čak 80 zemalja svijeta.

Uz nedavni primjer velikog uspjeha Mate Rimca na na auto-showu u Genevi, Elda pruža još jedan u nizu primjera da se i u Hrvatskoj može napraviti i globalni uspjeh, sa sličnim receptom: fokusom na visoke tehnologije, kvalitetu i dodanu vrijednost.

Komentirajte prvi

New Report

Close