Hrvatska preuzela i peti Rafale: ‘Imat ćemo najmoćnije zrakoplovstvo na prostoru između Njemačke i Grčke’

Autor: Poslovni.hr , 21. siječanj 2024. u 07:45
FOTO: Ivan Anušić/Facebook

Na društvenim mrežama se oglasio HDZ, koji je podsjetio da će eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brojati 12 višenamjenskih borbenih aviona 4.5+ generacije.

Ministar obrane Ivan Anušić objavio je da je peti višenamjenski borbeni avion Rafale i službeno postao dio Hrvatske vojske. – U vlasništvu Republike Hrvatske sada su 2 dvosjeda i 3 jednosjeda Rafalea, koje uskoro očekujemo u Hrvatskoj – napisao je Anušić na Facebooku.

Na društvenim mrežama ubrzo se oglasio i HDZ, koji je podsjetio da će eskadrila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brojati 12 višenamjenskih borbenih aviona 4.5+ generacije. – Rafale će letjeti nebom i na obljetnicu Bljeska i na Dan državnosti i na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti! – napomenuli su.

– Hrvatska će imati najmoćnije ratno zrakoplovstvo na prostoru između Njemačke i Grčke! Podigli smo naše obrambene sposobnosti na dosad nezamislivu razinu, a to ćemo činiti – i dalje! Tu su još borbena vozila Bradley i Patria, helikopteri Black Hawk, raketni sustav protuzračne obrane Mistral.. Također, vratili smo Hrvatsku vojsku u Sinj, Varaždin, Pulu, Ploče i Vukovar, a vratit ćemo je i u Beli Manastir. Snažni HV jamstvo je sigurnosti i opstojnosti države i hrvatskog naroda! – zaključeno je u objavi na Facebooku Hrvatske demokratske zajednice.

Komentirajte prvi

New Report

Close