Hrvatska povukla kandidaturu za sjedište Europske agencije za lijekove: ‘To je sramotno i žalosno’

Autor: Poslovni.hr/Hina , 20. studeni 2017. u 09:29
Foto: Thinkstock

Republika Hrvatska je u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela Europske unije.

Republika Hrvatska je odlučila povući kandidaturu Zagreba za sjedište Europske agencije za lijekove, objavilo je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova (MVEP). 

Hrvatska je povukla zagrebačku kandidaturu, navodi se u priopćenju, jer "u postupku koji prethodi donošenju odluke" o budućem sjedištu EMA-e svi kriteriji nisu vrednovani na jednaki način "te je postupak bio podložan sugestivnim ocjenama same Europske agencije za lijekove".

Republika Hrvatska je međutim u ovom postupku prikupila vrijedno iskustvo natjecanja za sjedište budućih agencija i tijela Europske unije. kažu u MVEP-u. 

"Držimo da bi temelj svih budućih odluka trebao biti načelo jednakosti među državama članicama, što ponajprije uključuje i ravnomjernu distribuciju sjedišta agencija i tijela Europske unije", zaključuje se. 

Zagreb je bio jedan od 19 kandidata za sjedište EMA-a, koja se seli iz Londona nakon brexita. Odluka o novom sjedištu bit će donijeta danas u Bruxellesu.

Reagirala je zastupnica u Europskom parlamentu, Biljana Borzan. "Hrvatska se povlači iz utrke za Europsku agenciju za lijekove par sati prije glasanja, jer druge države članice nisu prepoznale svu veličanstvenost naše kandidature. Sramotno i žalosno!", napisala je Borzan na Twitteru.

 "Ima godinu i pol dana da upozoravam da se treba dobro pripremiti da bismo imali šanse za dobiti EMA-u. Naravno, Vlada je prijavu odradila 5 do 12", nastavila je europarlamentarka.

"Najgore je što će nam se ovaj debakl pamtiti i za ubuduće", dodala je.

 

Komentari (4)
Pogledajte sve

Koja blamaža.

Da ministar Kujunđić i Bandić imaju imalo integriteta dali bi ostavku.

Najbolji mi je bandić koji kaže da je sve napravio.

Pitaju ga kako mogu bacati otpad.
Bandić kaže da imamo cijelu planinu smeća usred Zagreba. Možete kroz prozor hititi.
Pa ga pitaju za gradski prijevoz.
Pa Bandić kaže. Ne nemamo Metro, ali imamo tri fontane……………….

Ova dva tipa su nesposobniji čak i od svih ministara u Milanovićevoj i Građevini Vladi zajedno.

Kasnije će opet doći novi ministri, pa opet novi ministri….i tako stalno……i ništa bitnog se neće desiti.

uz toliko političkih bolesnika, ni to nam ne daju, da ljudi mogu lijepo iz Sabora i Vlade za vrijeme “stanke” skočiti po lijekove

New Report

Close