Hrvatska pošta uvodi novu opciju koja će usrećiti mnoge korisnike

Autor: Poslovni.hr , 23. studeni 2016. u 09:51
Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Svi paketi poslani iz poštanskog ureda u poštanski ured obilježeni su posebnom naljepnicom s univerzalnim brojem pošiljke pomoću kojeg pošiljatelj i primatelj paketa mogu pratiti pošiljku tijekom cijelog prijenosa.

Hrvatska pošta nudi svojim korisnicima novu opciju slanja paketa. Pošiljatelji paketa sada mogu odabrati opciju slanja paketa iz poštanskog ureda u poštanski ured. Uštede za pošiljatelje paketa su znatne, a primatelji će obavijest o prispijeću paketa dobivati SMS-om.

Novost za sve pošiljatelje paketa je da od sada pakete mogu slati u poštanski ured koji odaberu iz ponuđene mreže od gotovo 870 ureda. Opcija slanja paketa iz poštanskog ureda u poštanski ured donosi svim pošiljateljima znatne uštede. Pošiljatelj će tako za slanje paketa mase do 2 kg u odabrani poštanski ured izdvojiti 18 kuna, za pakete mase do 5 kg cijena je 20 kuna, paketi do 10 kg šalju se po cijeni od 23 kune, slanje paketa mase do 15 kg stoji 30 kuna, a paketi mase do 20 kg šalju se za 33 kune.

Track&trace i SMS obavijest o prispijeću

Svi paketi poslani iz poštanskog ureda u poštanski ured obilježeni su posebnom naljepnicom s univerzalnim brojem pošiljke pomoću kojeg pošiljatelj i primatelj paketa mogu pratiti pošiljku tijekom cijelog prijenosa. Pošiljke poslane ovom opcijom korisnici će moći pratiti track&trace sustavom Hrvatske pošte dostupnim na www.posta.hr.

Primatelji paketa primat će na svoj mobilni telefon SMS-om obavijest o prispijeću paketa ako pošiljatelj prilikom slanja ostavi primateljev broj mobitela. Oni koji nisu ostavili broj mobitela obavijest o prispijeću dobivat će kao i do sada za pakete – poštar će na njihovoj adresi ostaviti u kućnom kovčežiću obavijest (obrazac) o prispijeću njihove pošiljke.

Zbog stalnog rasta paketnog prometa i pozitivnih trendova u slanju paketa pojavljuje se potreba za stalnim uvođenjem i revidiranjem postojećih usluga u paketnom poslovanju. Hrvatska pošta kontinuirano prati tržišne trendove i osluškuje potrebe korisnika te uvodi usluge za koje se pokazuje tržišna potreba, kao što je slanje paketa iz poštanskog ureda u poštanski ured.

Komentari (4)
Pogledajte sve

Prema nepotvrdjenim izjavama osoba povezanih sa upravom, od slijedece godine Posta uvodi novu uslugu, digitalno umnazanje dokumenata, u narodu poznatije kao fotokopiranje, a prema planu razvoja, tokom srpnja 2018.g. uvodi se probna usluga slanja dokumenata bakrenom paricom iliti faksiranje.

Wow. HP uvodi nesto sto DHL ima vec 50 godina. Impresivno!!

evo danas smo nešto novo doznali,; sreća je kada možeš cijelom rutom pratiti paket, koji ti je netko poslao HP

Koja novost …to vani imaju već 20 godina i dulje…

New Report

Close