Hrvatska osobna iskaznica je ‘jedan od najljepših identifikacijskih dokumenata izrađenih u zadnjih nekoliko godina’

Autor: Poslovni.hr , 30. studeni 2022. u 09:40
Foto: MUP

AKD je prepoznat kao lider i od međunarodnih partnera, navela je savjetnica Uprave Papeš.

Na najznačajnijem tehnološkom sajmu rješenja identiteta i plaćanja “Trustech” u Parizu, nizozemska tvrtka Keesing Technologies je izložbeni prostor ukrasila slikama zaštitnih elemenata osobne iskaznice RH, koja je i na naslovnici časopisa „Overview of traveldocuments”.

Najznačajniji tehnološki sajam rješenja u području identiteta i plaćanja “Trustech” održava se u Parizu od 29. studenoga do 1. prosinca i očekuje više od 5000 posjetitelja i 150 izlagača, priopćila je u srijedu savjetnica Uprave za odnose s javnošću AKD-a Irena Papeš.

Po dojmu i navodima Iz tvrtki Keesing Technologies, osobna iskaznica Republike Hrvatske je “jedan od najljepših identifikacijskih dokumenata izrađenim u zadnjih nekoliko godina”, dodaju iz AKD-a, tvrtke koja je izradila hrvatsku osobnu iskaznicu.

Nizozemski Keesing Technologies postoji od 1911. godine te u okviru svog rješenja DocumentChecker posjeduje bazu identifikacijskih dokumenata i novčanica za 200 zemalja svijeta, a kroz AuthentiScan omogućuju provjeru autentičnosti identifikacijskih dokumenata.

Također, elementi zaštite osobne iskaznice Republike Hrvatske – djelomično metalizirani Kinegram izrađen ZERO.ZERO tehnologijom – krasi naslovnicu časopisa „Overview of traveldocuments 2016-2021“.

„Ponosan sam što je dizajn hrvatske osobne iskaznice, kao i cjelokupno IT rješenje u cijelosti hrvatski proizvod izrađen u AKD-u. Zahvaljujemo na izvrsnoj suradnji i kolegama iz MUP RH“, izjavio je Jure Sertić glavni direktor AKD-a, tvrtke koja proizvodi osobne dokumente  i zaštićene tiskovine, razvija napredna IT rješenja  u području identiteta i sigurnosti, napredne sustave sljedivosti te pruža usluge bankarskom i fintech sektoru.

AKD je prepoznat kao lider i od međunarodnih partnera, navela je savjetnica Uprave Papeš.

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) je tvrtka od posebnog interesa Republike Hrvatske i u 100-postotnom je vlasništvu Republike Hrvatske.

Komentirajte prvi

New Report

Close