Hrvatska nema novca ni za plaće zatvorenicima

Autor: Poslovni.hr , 28. studeni 2016. u 09:52
Foto: Shutterstock

Upravitelji se moraju snalaziti kako će iz sredstava penalnog tijela u kojem rade podmiriti rad zatvorenika, a da bi se ti troškovi izbjegli, ukidaju se radna mjesta.

Zbog drastičnog smanjenja proračuna za ovu godinu zatvorski sustav ostao je bez novca, navodno je upitno plaćanje režija za zatvore i kaznionice, a sredstava nema ni za isplate naknada radno angažiranim osuđenicima. Upravitelji zatvora pisali su Ministarstvu pravosuđa da pokuša iznaći način da se iziđe iz ove situacije koja, u konačnici, može dovesti do ozbiljnih sigurnosnih problema.

Upravitelji se moraju snalaziti kako će iz sredstava penalnog tijela u kojem rade podmiriti rad zatvorenika, a da bi se ti troškovi izbjegli, ukidaju se radna mjesta. U Lepoglavi je, kažu nam pravosudni policajci, manji angažman zatvorenika na poslovima unutar kaznionice obrazložen time što je u tijeku renoviranje.

Govore i da pojedini upravitelji, da bi održali red u kući, zatvorenicima umjesto plaće daju slobodne vikende ili češće pravo na intimne posjete. Međutim, Ministarstvo pravosuđa tvrdi da problema nema.

Komentirajte prvi

New Report

Close