Hrvatska među najjeftinijim zemljama za ljetni odmor Austrijanaca

Autor: Poslovni.hr/Hina , 02. srpanj 2015. u 15:04
Foto: Duško Jaramaz / Pixsell

Austrijski će građani na odmoru financijski najbolje proći u Hrvatskoj, Turskoj i Mađarskoj, a najskuplja im je Švicarska.

 Austrijski će građani na odmoru financijski najbolje proći u Hrvatskoj, Turskoj i Mađarskoj, a najskuplja im je Švicarska, objavila je u četvrtak Bank Austria.

Prema izračunu Bank Austria, austrijskim je turistima najjeftinija Mađarska, gdje za 100 eura dobiju protuvrijednost od 168 eura, u Turskoj 163, a u Hrvatskoj 139 eura, dok u Švicarskoj 100 eura austrijskih turista vrijedi samo 59 eura.

Za Austrijance je relativno povoljan i odmor u Grčkoj, jednom od njihovih najomiljenijih odredišta. U prosjeku je ondje 19 posto jeftinije nego u Austriji. Slično je i s Bugarskom, Rumunjskom i Poljskom.

Daleko manje za svoj novac austrijski turisti dobivaju u Švicarskoj, gdje za 100 eura dobiju protuvrijednost od 59 eura, a to znači da je sve za 41 posto skuplje nego u Austriji. Odmor u Švicarskoj za Austrijance je u godinu dana poskupio za 14 posto.

Skupo je i u Švedskoj, gdje Austrijanci za 100 eura dobiju protuvrijednost od 87 eura. U Velikoj Britaniji i Irskoj za isti iznos dobiju protuvrijednost od 91 eura. Pri to je Engleska u godinu dana poskupila za 12 posto, a Irska samo jedan posto.

Zbog pada tečaja eura poskupila su i daleka putovanja.

"U tom je području euro jeftiniji za oko 17 posto", izjavio je glavni ekonomist Bank Austria Stefan Bruckbauer.

U Kini je Austrijancima primjerice u godinu dana sve poskupjelo za čak 23 posto, na Tajlandu za 15 posto a u Tunisu za 8 posto. Putovanja u Meksiko skuplja su za petinu.

Istodobno, u Italiji, najomiljenijem odredištu Austrijanaca, nije došlo do promjena. Ondje 100 austrijskih eura vrijedi u prosjeku 103 eura.

Slično je i sa SAD-om, s tim da je boravak ondje u godinu dana poskupio za oko 20 posto.

Komentari (2)
Pogledajte sve

osobno bih da sam na mjestu nesposobnog ministra, naplaćivao taksu za kupanje u moru, hotelskim bazenima, spa centrima, tuš kabinama, prema godini rođenja gosta, svako desetljeće 10% viša cijena takse, naravno uz sav obračun prema tarifi Hrvatskih voda, za korištenje određene količine vode po m3 kako morske, tako i obične, to bi otprilike izgledalo ovako, ako je plivač od 75 godina preplivao 500 metara, širine 0,8m i dubine 1 m, dobio bi račun za korištenje 400 m3 vode x 2 kn + sve moguće vodne naknade

tim austrijancima i švabama treba odrezati odmah taksu od 500 eura kad uđu u hrvatsku jer su najškrtiji i najlošiji turisti koji nam samo zauzimaju mjesta i troše resurse a ništa ne troše ,osim u konzumu na kplus.

treba se okrenuti rusima,poljacima,englezima,nizozemcima i skandinavcima. bolje 1 rus na moru nego 50 švaba. a potovo nizozemci,najbolji gosti i ljudi.uitak sa njima raditi,a švabe ne mogu smisliti.

New Report

Close