Hrvatska luka u finalu izbora za najbolju svjetsku luku

Autor: Poslovni.hr , 23. kolovoz 2019. u 14:26
Foto: Dino Stanin/PIXSELL

Luka Gaženica (Zadar Cruise Port) u Zadru jedan je od tri finalista izbora za najbolju svjetsku luku Seatrade Cruise Awards 2019, naveli su iz Lučke uprave Zadar.

Lučka uprava Zadar navodi kako je ovo veliko priznanje za njih, kao i za koncesionara Zadar International Port Operations (ZIPO), odnosno Global Ports Holding (GPH)  koji je kao vodeći svjetski operator luka za kružna putovanja nominirao zadarsku luku za kružna putovanja u kategoriji "Luka godine" kojom se nagrađuju lučke uprave/kruzing kompanije koji su u upravljanju lukom za kružna putovanja postigli najveći napredak u posljednjih godinu dana. Prijaviti se mogu luke iz bilo kojeg dijela svijeta, a ove godine su finalisti i luke OldenLoen u Norveškoj te Yokohama u Japanu, prenosi N1.

Ovom je prigodom ravnatelj Lučke uprave Zadar Robert Škifić izjavio: "Već sada, u prvoj godini suradnje s GPH-om i ZIPO-om vidimo jako dobre rezultate. Ulazak u finale, gdje se uz nas nalaze još samo dvije svjetske luke, dovoljno govori o našem zajedničkom uspjehu. Uvjereni smo da će u narednim godinama ova suradnja biti sve bolja i bolja i da će Zadar u što skorije vrijeme zauzeti mjesto koje mu i pripada u kruzerskom biznisu".

Rebeka V. Pevec, direktorica tvrtke Zadar International Port Operations izjavila je: "Jako smo uzbuđeni što smo jedni od troje finalista Seatradeove nagrade za luku godine u 2019. godini. Ovo je ujedno i priznanje za naš trud i trud ravnatelja Škifića i njegovog tima u pozicioniranju Zadra kao važne destinacije za kružna putovanja na Jadranu, povećanju broja putnika u luci te razvoju luke i pružanju još boljeg iskustva posjetiteljima Zadra. Sva su naša nastojanja usmjerena prema boljitku putnika na kružnim putovanjima, ali i čitave lokalne zajednice."

Pobjednik izbora bit će proglašen 11. rujna 2019. u Hamburgu na najvećem sajmu industrije kružnih putovanja Seatrade Europe 2019. Na tome će sajmu zajedničkim snagama Zadar i Zadarsku županiju predstavljati i promovirati Lučka uprava Zadar, ZIPO i GPH, Turističke zajednice grada Zadra i Zadarske županije te Zračna luka Zadar. Cilj je kroz odličnu suradnju promovirati Zadar i Zadarsku županiju te privući još više gostiju u najbolju luku na Jadranu, a uskoro možda i u svijetu.

"Kao dio Global Ports Holdinga, vodećeg svjetskog operatora luka za kružna putovanja koji u svom portfelju broji 17 luka za kružna putovanja smještenih u nekim od najpoznatijih svjetskih destinacija, posvećeni smo pružanju visoke razine korisničkog iskustva putnicima te izvrsnosti u upravljanju lukama. Ovom prilikom zahvaljujemo lokalnoj zajednici na dosadašnjoj uspješnoj suradnji i pozivamo ih da zajedno proslavimo ovaj uspjeh", dodala je Rebeka V. Pevec.

Nagrada Seatrade Cruise Awards dodjeljuje se više od deset godina najizvrsnijim primjerima i praksama unutar industrije kružnih putovanja.

Komentari (3)
Pogledajte sve

A zakaj ste takvi….. ? Čovječe, pa to mi najljepse pristanište za brodove / doduše mogu samo
uspoređivati Italiju i Grčku, jer ostalo nisam bila s brodovima u lukama…/
Lijepo je isplanirana, navečer je senzacionalno osvjetljena..ima modernih popratnih sadržaja ,
izgleda svjetski…ulaziš u brod kao da se ušećeš u sobu….
Malo detalji mi samo još treba :
– 2- 3 klupe za sjedenje kod ukrcaja
– wc blizu kod ukrcaja…vidljivo označen
– fontana s pitkom vodom…za umit se , ne za piti…

koje gluposti za ovce..

Haha, Škifić, lik koji je jedino i samo po politickoj duznosti tu, lik koji je bio direktor u barem 3-4 poduzeca koja su propala… pa sada ti vidi.
P.s. kruzerski biznis?! Jer to ono od cega dubrovnik bjezi i sto se pokazalo kao teski fail?!

New Report

Close