Hrvatska konferencija Infobip Shift spremna za svoje prvo izdanje u SAD-u

Autor: Poslovni.hr , 18. svibanj 2023. u 11:27
PD

Nakon više od desetljeća održavanja u Hrvatskoj najveća developerska konferencija Shift prvi će put biti održana izvan Europe, konkretnije u Miamiju. Cilj joj je jačati globalnu developersku zajednicu ali i otisak Infobipa u SAD-u, kažu organizatori.

Shift, Infobipova developerska konferencija, doživjet će svoje prvo američko izdanje u utorak 23. svibnja u Miamiju. Muzej Perez, prepoznatljiva znamenitost Miamija, ugostit će govornike, kompanije i posjetitelje koji većinom dolaze iz SAD-a, te Južne Amerike i Europe. Omiljena hrvatska developerska konferencija prvim će događajem na drugom kontinentu napraviti veliki iskorak prema ostvarenju svog cilja – povezivanju i osnaživanju globalnog developerskog ekosustava.

“Nakon mjeseci organizacije, sve je spremno za Shift u Miamiju i vjerujem kako nas očekuje sjajan događaj koji će Shift američkoj developerskoj publici prikazati na pravi način. Konferencija je veličinom manja od one u Hrvatskoj, ali sadržajem i programom ostaje u skladu s našim visokim standardima, čime se želimo izdvojiti na izazovnoj američkoj tech sceni. Pripremili smo impresivan popis govornika budući da nam je želja predstaviti se kvalitetom i u prvom izdanju ostaviti pravi dojam, a siguran sam da ćemo to u utorak i ostvariti”, najavio je konferenciju Nikola Radišić, voditelj projekta Shift Miami u Infobipu.

Uz okupljanje developera, cilj konferencije je i približiti Infobip američkoj developerskoj zajednici te time nastaviti jačati otisak prvog hrvatskog jednoroga u SAD-u. Organizatori ističu kako je Miami odabran zato što je grad koji se ubrzano razvija kao novo tehnološko središte, a Shift u tom gradu žele učiniti godišnjim događajem koji će vremenom rasti i postati prepoznatljivim na američkoj i međunarodnoj tech sceni.

Cjelodnevni program Shifta u Miamiju otvorit će John Romero, programer videoigara koji stoji iza više od 180 naslova, među kojima su najpoznatiji Doom, Quake i Wolfenstein. Romera se naziva još i ocem takvog tipa videoigara, takozvanih First Person Shooter-a (FPS), a u Miamiju će podijeliti svoje bogato iskustvo stečeno tijekom više od 30 godina rada u gaming industriji.

Uz njega, na konferenciji će predavanje održati još 15 govornika, developerskih stručnjaka koji dolaze iz poznatih tehnoloških kompanija među kojima su Postman, Gitlab, Cloudlfare, Elastic i Hashicorp. Teme obuhvaćaju različite aspekte današnje industrije, uključujući i sveprisutnu umjetnu inteligenciju te njezin utjecaj na developersku profesiju.

”Infobipov Shift u Europi je nesumnjivo jedna od najimpresivnijih konferencija na kojima sam govorila, a vjerujem kako nas slično očekuje i u Miamiju. Cijenim što organizatori ulažu veliki trud u kvalitetu govornika, tema i programa, a takav uloženi trud uvijek se vidi i osjeti na konferenciji”, istaknula je Gift Egwuenu iz tvrtke Cloudflare čija tehnologija podupire više od 25 milijuna web stranica, jedna od govornica na konferenciji.

Tijekom više od desetljeća održavanja u Europi, Shift se istaknuo na tehnološkoj sceni zahvaljujući snažnom fokusu na kvalitetu programa koji spaja s opuštenom atmosferom u kojoj se developeri lakše povezuju s kolegama. Upravo ovu formulu pokušat će ponoviti u Miamiju.

“Developeri na konferencije ne dolaze samo poslušati predavanja, već mnogi primarno dolaze upoznati druge developere i kompanije, odnosno potencijalne klijente, partnere, kolege i poslodavce. Zato smo pripremili EXPO dio s izložbenim štandovima sponzora, lounge dijelove za sastanke, a cjelodnevno druženje završavamo partyjem u četvrti Wynwood, umjetničkom srcu grada”, zaključuje Radišić.

Upravo ovakav spoj kvalitetnog edukativnog, poslovnog i zabavnog sadržaja na Shiftu upisao je Hrvatsku na kartu nezaobilaznih tech destinacija u Europi. Uz Miami, Infobipov Shift će se i ove godine održati u Zadru 18. i 19. rujna, a dva izdanja u jednoj godini dodatno će učvrstiti poziciju hrvatske konferencije kao događaja koji oko sebe uspješno okuplja globalnu developersku zajednicu.

Komentirajte prvi

New Report

Close