Hrvatska je na vrhuncu epidemijskog vala, američki institut otkriva što nas uskoro očekuje

Autor: Poslovni.hr , 14. prosinac 2020. u 08:11
Foto: Zoe Šarlija/PIXSELL

Treba imati na umu da postoje i prirodni procesi na koje čovjek pored najbolje volje ne može bitno utjecati.

Dr. Mladen Smoljanović, splitski epidemiolog i bivši ravnatelj NZJZ Splitsko-dalmatinske županije za Dalmacija Danas komentirao je situaciju s koronavirusom u Hrvatskoj.

“Danas, kao i prethodnih dana svakog sata izloženi smo alarmantnim zastrašujućim vijestima. Slušamo i čitamo kako su unatoč mjerama vlade RH i dalje prisutni visoki brojevi porasta broja korona pozitivnih bolesnika, porast broja hospitaliziranih, porast broja teških bolesnika na respiratoru i velik broj preminulih. Sve je to točno, ali ne ukazuje na uzroke takvog stanja i ne nazire se rješenje i kraj takvog stanja”, kazao je za Dalmaciju Danas.

Upravo je objavljeno i mišljenje američkog Instituta za mjerenja i evaluacije u zdravstvu (IHME) koji je objavio: Hrvatska je upravo dosegnula sam vrhunac ovog epidemijskog vala. Prema njihovim procjenama, očekuje se polagani pad dnevnog broja zaraženih, a za dva tjedna vrhunac bi trebali dosegnuti i brojevi hospitaliziranih i dnevno umrlih. Dakle sve je u zavisnosti u broju zaraženih tj. smanjivanju broja zaraženih.

Treba imati na umu da postoje i prirodni procesi na koje čovjek pored najbolje volje ne može bitno utjecati, a to građanstvu treba objasniti”, kaže Smoljanović.

Komentirajte prvi

New Report

Close