‘Hrvatska je godinama imala promašenu politiku ulažući u autoceste’

Autor: Poslovni.hr , 05. listopad 2012. u 10:19
EPA

World Carfree Network poziva hrvatsku Vladu i Hrvatske željeznice da ne ukinu prometovanja vlakova na međunarodnim željezničkim linijama.

'Hrvatska je godinama slijedila potpuno promašenu prometnu politiku iz 1999. godine ulažući milijune eura u autoceste, što se često pokazalo ekonomski neisplativim unatoč stimuliranju tog cestovnog prometa', kažu u WCN-u, a prenosi tportal.

'Željeznica je ostavljena zapuštena, iako je najudobniji i ekološki prihvatljiv oblik transporta za putovanja srednje dužine. Sada bi željeznica trebala platiti za bivše pogreške vlada i HŽ-a', rekla je za tportal Pippa Gallop, aktivistica WCN-a. Gallop smatra kako bi se povećanje broja putnika u kratkom periodu moglo potaknuti većim ulaganjima u marketing, osiguranjem dobre povezanosti međunarodnih i lokalnih linija, povećanjem brzine i prekograničnog prijelaza te poboljšanjem stanja pruga i vlakova.

Mreža WCN u Hrvatskoj ima brojne članove koji su pokrenuli online peticiju, koju je do sada potpisalo više od 800 ljudi. Nakon svakog potpisa tekst peticije s porukom potpisnika automatski se šalje na e-mail adrese HŽ-a i nadležnih ministarstava.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Željeznica u nas je preskupa. Stanje katastrofalno. Nismo mi Njemačka koja dnevno preveze par milijuna putnika. Od Splita do Knina vozi lokomotiva i jedan vagon za 3 čovika koja sigurno nisu platili kartu. Ukinuti putnički prijevoz. Ostaviti samo za industriju. Servisirati vanka.

New Report

Close