Hrvatska domaćin ABTA Travel Convention 2013.

Autor: Poslovni.hr , 15. listopad 2012. u 16:35
PXL

Ovaj, za hrvatski turizam osobito važan skup, prvi će se put održati u Hrvatskoj.

Najveće britansko udruženje putničkih agencija – ABTA, koje okuplja oko 6.000 članova, za domaćina svog godišnjeg skupa u 2013. godini odabralo je Dubrovnik, priopćeno je iz Hrvatske turističke zajednice (HTZ).

ABTA Travel Convention okupit će oko 700 vrhunskih stručnjaka iz turističkog sektora Velike Britanije, najutjecajnije predstavnike putničkih agencija, a održat će se od 21. do 24. listopada 2013. u dubrovačkim hotelima Valamar Lacroma i Dubrovnik Palace.

Veliko je to priznanje Hrvatskoj i Dubrovniku, ali i potvrda uzlazne putanje popularnosti Hrvatske kao poželjnog turističkog odredišta u Velikoj Britaniji, tržišta s kojeg je ove godine zabilježen porast broja gostiju od čak 23 posto, ističu iz HTZ-a. Ovaj, za hrvatski turizam osobito važan skup, prvi će se put održati u Hrvatskoj, a Hrvatska turistička zajednica će se, zajedno s Turističkim zajednicama Dubrovačko – neretvanske županije i grada Dubrovnika, pobrinuti za njegovu organizaciju.

ABTA Travel Convention od osobitog je značaja za daljnji razvoj uspješne suradnje s turističkim djelatnicima iz Velike Britanije, a Hrvatska je kao zemlja domaćin idućeg skupa predstavljena na ovogodišnjem skupu koji se upravo održava u Turskoj. ABTA će tijekom idućih godinu dana kroz svoje distribucijske i promotivne kanale intenzivno promovirati Hrvatsku kao atraktivno turističko odredište. Uoči ljetne sezone 2013. britanski će novinari u okviru studijskog putovanja posjetiti Dubrovnik te se i osobno uvjeriti u to da je Hrvatska s razlogom sve popularnije odredište britanskih turista.

Izvršni direktor ABTA-e Mark Tanzer tijekom najave godišnjeg skupa 2013., nije krio zadovoljstvo odabranim odredištem te je izjavio: “Hrvatska  je oduvijek među omiljenim destinacijama britanskih turista, a njena popularnost raste iz godine u godinu. Dubrovnik s pravom nazivaju “Biserom Jadrana” i nesumnjivo je da predstavlja idealnog domaćina prvom skupu koji će biti održan u Hrvatskoj.”

Komentirajte prvi

New Report

Close