Hrvatska dobila novu generaciju komandosa, Banožić im čestitao

Autor: Poslovni.hr , 29. srpanj 2023. u 09:34
Foto: Sime Zelic/PIXSELL

Biti komandosom znači imati tu časnu dužnost kao način života.

U vojarni “Josip Jović” u Udbini održana je svečanost završetka Temeljne obuke za specijalna djelovanja Zapovjedništva specijalnih snaga HV-a, pripadnici ZSS-a koji su uspješno završili obuku, izrekli su commando molitvu, uručene su im diplome, zelene beretke i commando znak.

Novim komandosima čestitke je uputio ministar obrane Mario Banožić, kazavši kako commando znak uz vrhunske sposobnosti i vještine, donosi i veliku odgovornost.

„Čestitam vam prije svega što ste u sebi pronašli želju, volju i snagu; istinski motiv da suočeni s vrlo zahtjevnim zadaćama koje su se pred vas postavljale, izađete kao pobjednici – kao perjanica Hrvatske vojske, kao njeni specijalci“, istaknuo je ministar.

Naglasio je kako to nije samo dužnost u Hrvatskoj vojsci, nego da biti komandosom znači imati tu časnu dužnost kao način života.

„Vjerujem kako shvaćate dubinu onoga što ste postali te kako nikada nećete zaboraviti da unatoč samopouzdanju koje ste stekli, u poniznosti leži snaga moćnog hrvatskog vojnika, commandosa! Budite, poštovani specijalci, uvijek vjerni i odani Hrvatskoj i hrvatskom narodu!“, poručio im je ministar.

Nakon selekcije pripadnici na Temeljnoj obuci za specijalna djelovanja prolaze individualno osposobljavanje kroz temeljne i napredne vještine, obuku preživljavanja i temeljnu padobransku obuku. Slijedi obuka za djelovanje u timovima, a potom i Commando obuka, koja je finalni i najzahtjevniji dio Temeljne obuke za specijalna djelovanja i obuhvaća obuku u ekstremnim uvjetima, priopćeno je u petak iz MORH-a.

Komentirajte prvi

New Report

Close