Hrvatska dobila novog igrača na tržištu električne energije

Autor: Poslovni.hr , 16. rujan 2015. u 13:57
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Crodux plin i švicarski Alpiq počeli su prodavati struju.

Na tržištu električne energije u Hrvatskoj pojavio se novi jaki igrač: Crodux je počeo prodavati struju u strateškom partnerstvu sa švicarskim energetskim divom Alpiqom. Ponuda je cjenovno izuzetno konkurentna, poručuju iz Croduxa, posebno zbog toga što ugovori sadrže maksimalnu fleksibilnost isporuke i prilagođavanja ugovornih uvjeta potrebama kupaca.

Električnu energiju od Croduxa mogu kupovati svi segmenti i kategorije potrošača električne energije na hrvatskom tržištu, a partnerstvo s Alpiqom postupno će se širiti i u regiji.

Tvrtka Crodux plin je opskrbljivač prirodnog i ukapljenog naftnog  plina, nafte i naftnih derivata, a ulaskom na tržište električne energije širi svoje aktivnosti, uz podršku Alpiqa kao ključnog i strateškog partnera i dobavljača.

„Uloga Crodux plina u ovom partnerstvu je pokrivati dijelom veleprodaju i svu maloprodaju s Alpiqom kao dobavljačem, koji je ujedno i renomirani proizvođač električne energije. Ovakvo partnerstvo je klasičan oblik suradnje velikih proizvođača s opskrbljivačima na veleprodajnom i osobito maloprodajnom tržištu energije. Konkurentnim nas čini prodaja električne energije za sve kategorije prema potrebama kupca, zajedno s ostalim energentima koje već prodajemo“, pojasnio je gospodin Ivan Čermak, predsjednik Uprave Crodux plina.

Alpiq je vodeća švicarska energetska tvrtka u opskrbi električnom energijom i pružanju usluga u energetskom segmentu, okrenuta prema europskom tržištu.

„U Hrvatskoj  je Alpiq  prisutan više od 12 godina u veleprodaji električne energije i u prijenosu električne energije, kao i razvijanju nacionalnih investicijskih projekata. Alpiq zapošljava preko 8.000 djelatnika s prihodom u 2014 od 8,1 milijarda CHF.

Komentari (1)
Pogledajte sve

Nadam se da će se bar “ovi” sjetiti da ukinu tzv “industrijsku struju” (čitaj skuppu struju) za male poduzetnike kao male potrošače snage od nekoliko kilovata. Inače ne kužim tko je (HEP) kada i zašto uveo tzv. “skupu industrijsku struju za poduzetnike”. Ne bi li oni poduzetnici koji troše više trebali dobiti i popust umjesto da ih se kao poduzetnike kažnjava još jednim parafiskalnim nametom, odnosno porezom?! U svijetu je to drugačije, poduzetni ljudi su kao “kap na dlanu” koju treba paziti a ne “reketeriti” kad god stigneš!

New Report

Close