Hrvatska dio novoga Nestléovog tržišta od 11 zemalja

Autor: Marta Duić , 12. siječanj 2022. u 05:33
Alessandro Zanelli, voditelj kompanije Nestlé za tržište južne i istočne Europe/PD

Zemlje koje pripadaju ovom tržištu su Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Kosovo, Ukrajina i Moldavija.

Nestlé, kao jedna od vodećih svjetskih kompanija u prehrambenoj industriji, uspostavila je tržište južne i istočne Europe (SEEM) i na funkciju voditelja tržišta u siječnju imenovala Alessandra Zanellija.

Zemlje koje pripadaju ovom tržištu su Rumunjska, Bugarska, Hrvatska, Srbija, BiH, Sjeverna Makedonija, Crna Gora, Slovenija, Kosovo, Ukrajina i Moldavija.

Odluka je donesena u okviru transformacije kompanije te predstavlja priliku za ostvarenje šireg dosega i rasta u svim kategorijama, razvijajući pri tome ljude i pet središta – Bukurešt, Sofiju, Zagreb, Beograd i Kijev. Novoformirano tržište obuhvaćat će oko 8000 ljudi i pet tvornica.

“Ova transformacije omogućuje brže prepoznavanje poslovnih prilika i profitabilni rast. Novom strukturom tržišta moći ćemo postizati najambicioznije ciljeve i rezultate i pozicionirati se na vrhu svih kategorija, na svim teritorijima.

Želimo ojačati svoju organizaciju, učiniti je agilnijom i usmjerenom na ljude i potrošače”, objašnjava Alessandro Zanelli, voditelj novoga tržišta.

Inače, Zanelli obavlja funkciju voditelja tržišta Nestlé Ukrajina i Moldavija, a sad je postavljen na funkciju voditelja novoosnovanog Nestlé SEEM tržišta, gdje će izravno voditi tržište Ukrajine i Moldavije, sa sjedištem u Kijevu.

Komentirajte prvi

New Report

Close