Hrvatska 5. od 41 zemlje prema percepciji korupcije

Autor: Poslovni dnevnik , 06. travanj 2017. u 22:00
Ivan Brko, EY Hrvatska

O rasprostranjenosti korupcije, mita i prijevara u poslovanju anketirano je 4100 zaposlenika u 41 zemlji EMEIA.

Revizorsko-konzultantska tvrtka EY objavila je rezultate istraživanja o rasprostranjenosti korupcije, mita i prijevara u poslovanju za ovu godinu.

U istraživanju pod nazivom "Ljudski instinkt ili logika stroja? Kome vjerujete više u borbi protiv prijevare i korupcije?" sudjelovalo je 4100 zaposlenika, a provedeno je u 41 zemlji u regiji Europa, Bliski istok, Indija i Afrika (EMEIA), među kojima se nalazi i Hrvatska. Ovogodišnje istraživanje pokazalo je kako 79 posto ispitanika iz Hrvatske smatra da su u poslovanju široko rasprostranjeni mito i korupcija, što čini pad od 14,1 posto u odnosu na rezultate za Hrvatsku iz prethodnog istraživanja za EMEIA regiju.

Unatoč padu, Hrvatska se i dalje nalazi iznad prosjeka svih ispitanika koji iznosi 51 posto te je pozicionirana na petome mjestu od ukupno 41 zemlje u kojima je provedeno istraživanje. Prvo mjesto zauzima Ukrajina s 88 posto, a slijede Cipar s 82 posto i Grčka gdje 81 posto ispitanika percipira korupciju i mito široko rasprostranjenima. Na samome dnu liste nalaze se već par godina za redom skandinavske zemlje, Danska sa 6 posto, Norveška s 10 posto i Finska sa 16 posto ispitanika koji smatraju korupciju i mito široko rasprostranjenima u poslovanju. Kao primarni odabir za prijavu neetičnih radnji ispitanici u Hrvatskoj naveli su državna tijela za sankcioniranje koruptivnih radnji (77 posto), a potom predstavnike medija (28 posto).

"Podaci pokazuju da tvrtke ne ulažu dovoljno u razvoj sustava za prijavu nepravilnosti, da zaposlenici nisu upoznati koje sustave koristiti ili osjećaju pritisak da ne prijavljuju takve informacije, a što ukazuje na nedostatak predanosti od strane višeg menadžmenta. Osim ulaganja u sustave za prijavu nepravilnosti, organizacije bi također trebale ulagati u edukacijske programe za podizanje svjesnosti vezano za njihovo korištenje. Isto tako, viši menadžment treba jasno i nedvosmisleno poticati i davati podršku zaposlenicima za prijavu nepravilnosti u poslovanju", ističe Ivan Brko, voditelj Odjela za istragu prijevara i rješavanje sporova u EY-u Hrvatska.

Komentirajte prvi

New Report

Close