Hrvatima prisjeo šoping: Nemojte se igrati jer ćete platiti kaznu. Ako imate 500 eura viška, onda idite

Autor: Poslovni.hr , 30. rujan 2020. u 10:57
FOTO: Pixabay

Umjesto da uštede, zbog čega Istrijani i idu u Italiju, shopping ih je u ovom slučaju stajao puno više nego da su ga obavili doma.

Hrvati koji ovih dana šopingiraju u Italiji riskiraju paprene kazne. Zanimljivo je pritom da se do Italije dolazi bez problema, jer Slovenci i prije najnovije odluke da se Istranima (i ostalima uz granicu) dopusti slobodan ulazak – uglavnom nisu revno kontrolirali tko prelazi granicu.

Dakle, granični prijelaz Hrvatske i Slovenije ćete (od jučer pogotovo) prijeći bez problema. Nakon prelaska u Italiju, međutim, slijede problemi jer ako se zaustavite, primjerice, u Montedorou u Italiji, shopping centru u Muggi, pa vas na izlasku ili ulasku, zaustavi policija i evidentira, te traži korona test ne stariji od 72 sata, ako ga nemate – slijedi kazna.

“Na izlasku iz Montedora, nakon obavljene kupovine, vraćali smo se prema autu s vrećicama u rukama. Zaustavili su nas carabinieri. Tražili su dokumente, otpratili nas do automobila, te na kraju tražili test za Covid-19. Nismo ga imali i platili smo nekoliko stotina eura kazne”, govori za Glas Istre posramljeno sugovornik iz Pule koji, ogorčen na samoga sebe, želi ostati anoniman. Dodaje da su nakon kontrole otpraćeni na izlaz iz zemlje.

Umjesto da uštede, zbog čega Istrijani i idu u Italiju, shopping ih je u ovom slučaju stajao puno više nego da su ga obavili doma. Zapravo, ako biste radili test na Covid-19 samo radi odlaska u Trst u shopping, ne bi vam se isplatilo putovati.

Iduća sugovornica morala je napraviti test pa je odlučila iskoristiti to da sa suprugom ode u nabavku namirnica.

“Suprug i ja smo bili u Italiji prije dva tjedna. Imali smo test, jer nam je prijatelj bio zaražen. Bili smo u diskontima i u centru Trsta. Zaustavljali su kod zadnjih semafora iz grada, nakon muzeja, tako da to nisi mogao izbjeći. Nas nisu zaustavili jer je policajac gledao u suprotnu stranu. Da je vidio tablice iz Hrvatske pitanje je što bi bilo. Za nazad ih nije bilo do stare talijanske granice. Tamo su stalno, moraš se zaustaviti”, kaže i dodaje:

“Nemojte se igrati jer ćete platiti kaznu. Ako imate 500 eura viška, onda idite”, kazala nam je još jedna putnica do Trsta.

Iz Carabinieri Comando Provinciale Trieste rekli su da je kazna 400 eura po osobi i praćenje do centra Trsta na testiranje. Ako vam je test pozitivan – plaćate dodatnu kaznu zbog ugrožavanja zdravlja sugrađana.

Komentirajte prvi

New Report

Close