Hrvatica Rusu otela stan od 250.000 eura. Jedan krivi potez koštao ga je luksuzne nekretnine u Istri

Autor: Poslovni.hr , 01. ožujak 2024. u 08:48
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL

Osumnjičena je prebacila vlasništvo nad stanom na svoje ime te je tako oštetila ruskog državljanina za oko 250.000 eura

Istarska policija izvijestila je o lukavoj prijevari na hrvatskoj obali, gdje je osumnjičena 62-godišnjakinja iskoristila povjerenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, koji ju je ovlastio za prodaju nekretnine, i oštetila ga za oko 250.000 eura. 

“Porečka je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 62-godišnja hrvatska državljanka počinila kaznena djela zlouporabe povjerenja, prijevare i krivotvorenja isprave. Policija je utvrdila kako je 62-godišnjakinja iskoristila povjerenje koje joj je ukazao 64-godišnji ruski državljanin, kada ju je opunomoćio za prodaju nekretnine. Naime, žena je 11. travnja prošle godine, na temelju te punomoći, na svoje ime prenijela vlasništvo nad stanom, dok je garažu i vrt prodala drugoj osobi. Na taj način oštetila je ruskog državljanina za oko 250.000 eura“, piše policija.

Nadalje, osumnjičena je u razdoblju od 24. do 31. svibnja iste godine, nakon što je zaprimila porezno rješenje na promet nekretnina na svoje ime, krivotvorila to rješenje kako bi izbjegla plaćanje poreza. Preko svojih osobnih podataka upisala je podatke ruskog državljanina te je od njega zatražila da plati porez u iznosu od više tisuća eura, što je 64-godišnjak i učinio, ne znajući da je 62-godišnjakinja prenijela njegovu nekretninu na svoje ime.

S obzirom na sumnju u počinjenje kaznenih djela, protiv osumnjičene se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, javlja istarska policija.

Komentirajte prvi

New Report

Close