Hrvati izvadili već dva milijuna covid potvrda, veliki je interesi i za još jednu uslugu

Autor: Poslovni.hr , 27. rujan 2021. u 11:28
Foto: Josip Regovic/PIXSELL

Kroz hrvatski nacionalni sustav za izdavanje EU digitalnih COVID potvrda do sada je izdano njih više od dva milijuna. Sustav je razvila tvrtka AKD, a s radom je započeo 1. lipnja 2021., mjesec dana ranije u odnosu na druge EU članice.

U gotovo četiri mjeseca nije zabilježena niti jedna poteškoća ili greška u radu, a građani su s lakoćom dolazili do svojih potvrda.

EU digitalne COVID potvrde u Hrvatskoj trenutno izdaje više od 8.500 jedinstvenih izdavatelja, od čega 450 predstavljaju djelatnici HZZO-a, 4.000 djelatnici laboratorija za testiranje te 4.500 djelatnici ljekarni. Aplikacija za izdavanje jednostavna je za korištenje kako za izdavateljeve, tako i za građane koji su potvrdu željeli preuzeti sami – online. Pozitivna iskustva rezultirala su i povećanim interesom za platformu e-Građani čiji se broj korisnika u ovom razdoblju povećao za 120.000 korisnika, a ovim putem svoje potvrde preuzelo je njih više od 600.000.

Veliki interes je iz za mobilnom aplikacijom CovidGO koja je s app store-ova preuzeta više od 300.000 puta. CovidGO služi za provjeru valjanosti i pohranjivanje COVID potvrda u digitalni novčanik, a zbog sve većeg broj zahtjeva za COVID potvrdama u svakodnevnom životu građani žele aplikaciju koja omogućava da je njihova COVID potvrda uvijek pri ruci, sigurno pohranjena u digitalni novčanik.

Središnje informativno mjesto kada je riječ o EU digitalnim COVID potvrdama i dalje je web stranica www.eudigitalnacovidpotvrda.hr koju je od 1. lipnja posjetilo više od milijun jedinstvenih korisnika.

Komentirajte prvi

New Report

Close