Hrvati dobili novo pivo, moglo bi opravdati svoje ime

Autor: Poslovni.hr , 30. ožujak 2022. u 17:42
Foto: PD

Ožujsko Legendarno novi je član obitelji najpoznatijeg i najpopularnijega brenda Zagrebačke pivovare, koja ove godine obilježava 130 godina postojanja.

Uz 130 godinu postojanja, Zagrebačka pivovara, najveći domaći proizvođač piva, uvela je novo piće u asortiman Ožujskog, krstivši ga imenom Ožujsko Legendarno. Iz kompanije poručuju da je riječ o posebnom, trosladnom pivu, čiji okus rese note karamelnog slada, a izgled krase zlatno-bakrene boje, postignute probranim starim njemačkim sortama hmelja.

Novo žujino pivo “kuhalo” se dulje vrijeme, i to ne samo u tvornici već i osluškivanjem i praćenjem tržišnih trendova, koji su ukazali na to da su potrošači sve skloniji bogatijim i slađim okusima piva, dakle onima s manje gorčine, koja ipak jest dijelom arome.

“Drago nam je što smo u godini u kojoj slavimo 130 godina Zagrebačke pivovare i Ožujskog piva lansirali novo, kvalitetno pivo koje će se, uvjereni smo, svidjeti našim potrošačima. Stvaranje Ožujsko Legendarnog bilo je praćeno velikim uzbuđenjem svih uključenih zaposlenika. Osim što je riječ o specifičnom tipu piva, proces je bio poseban i po izvrsnoj suradnji među timovima. Iako nije jednostavno razviti nešto sasvim novo, proces nastanka Legendarnog je bio jedan od projekata na kojem se radilo s velikim entuzijazmom i posvećenošću”, otkriva direktorica marketinga Zagrebačke pivovare Ana Štebih Pinjuh.

Foto: PD

Jedan od najzaslužnijih za finalni proizvod koji bi mogao postati legendaran kako po imenu tako i po svojstvima, je Tomislav Bačurin, majstor pivar i menadžer proizvodnje. Koji su po njemu glavne odlike Legendarnog?

“Punoća okusa je najvažniji adut. Ovo je lager pivo u čijoj proizvodnji su korištene tri vrste slada i posebne plemenite vrste hmelja što je stvorilo bogat i zaokruženi okus. Naši ljudi koji su sudjelovali u procesu izvrsno su prihvatili projekt i pristupili mu s puno entuzijazma. U Zagrebačkoj pivovari rade istinski ljubitelji piva što je u procesu nastanka Legendarnog posebno došlo do izražaja”, istaknuo je Bačurin.
Iz pivovare naglašavaju da je Legendarno specifičan spoj tradicije i inovativnosti koja će dobro sjesti svim poklonicima lagera pa i inim pivopijama, a može se naći u prodaji u staklenim bocama od 0,33 i 0,5 litara kao i limenkama od 0,5 litara.

Komentirajte prvi

New Report

Close